Nem bírtak Görbiczék a német kapussal

A címvédő Győr először vesztett pontot a női kézilabda Bajnokok Ligája 2013/14-es kiírásában.

TK
2014. 02. 01. 20:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csoportkört egyedüliként százszázalékosan záró győriek ezúttal az átépítés alatt álló Magvassy Csarnok helyett az Egyetemi Csarnokban fogadták ellenfelüket.

Eleinte felváltva jöttek a gólok, az indulatok megfékezésére pedig egy-egy kiállítást osztottak ki a bírók. Öt-három után sorozatban háromszor volt eredményes a vendégcsapat, így időt kért az ETO. Ettől nem javult a védekezés, ugyanakkor változatlanul kemény csata folyt a pályán. Ebben a szakaszban sem maradtak el a kiállítások, miközben a győrieknek kellett kapaszkodniuk, nehogy leszakadjanak.

A szünet előtti hajrában kettős előnybe került a magyar bajnok, de így is akadozott a játéka. Végül minden addiginál nagyobbra nőtt a Podgorica előnye. A Győr ebben az idényben nem játszott ilyen gólszegényen, mint a mostani első játékrészben.

A folytatásban harcosabb lett az ETO, de változatlanul kőkeményen védekezett a Buducnost, így aztán nehezen lehetett faragni a hátrányból. Görbicznek szerencséje volt, mert ugyan kihagyott egy hétméterest, a kipattanót azonban bevágta. Ezzel együtt nagyon rossz napja volt a hazai csapatnak, amely a 43. percben, emberhátrányban megint komoly hátrányba került (14-17).

Ambros Martin vezetőedző időt kért, majd csapata a végső erőtartalékait mozgósította. A sebességet sikerült fokozni, ennek eredményeként a 47. percben 18-18-ra módosult az állás, sőt, rövid időre a győrieknél volt a vezetés is. Időt kért a vendégek edzője is, majd fordított a csapata. A hajrában Woltering kapus ismét parádézott, de ő sem tudta megakadályozni az ismételt egyenlítést (22-22).

Újabb Podgorica-időkérés következett, majd Knezevichez kellett berohanni az orvosnak, mert úgy tűnt, súlyos sérülést szenvedett a vendégek játékosa, aki végül saját lábán vonult le ápolásra. A záró percekben ott is, itt is gól született, végül legalább az egyik pontot sikerült itthon tartani.

„Igazságos döntetlen született – mondta a mérkőzés után Ambros Martin. – Az ellenfél remekül felkészült, nekünk pedig nagyon keményen kellett küzdenünk, ráadásul hullámzó volt a játékunk. Sokat kivett belőlünk, hogy végig kapaszkodnunk kellett az eredmény után. Többször felzárkóztunk, de mindig ellépett a Podgorica. Összességében elégedett vagyok a játékkal, de a folytatásban is edzésről edzésre keményen kell hajtani.”

A csoportból az első két helyezett jut a májusi budapesti négyesdöntőbe.

Női BL, II. csoport, 1. forduló:
Győri Audi ETO KC – Buducnost Podgorica (montenegrói) 23-23 (9-13)
Krim (szlovén) – Larvik (norvég) 24-18 (12-10)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.