Nem tudják, mikor sportolhat újra Janics Natasa

Gerincsérvvel megoperálták a háromszoros olimpiai bajnok kajakost.

TK
2014. 02. 02. 11:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A műtét során stabilizálták a gerincoszlopot, a csavarok mellett egy titán implantátumot is beillesztettek. Az orvosok szerint jól sikerült az operáció, a gyógyulási idő azonban egyénfüggő, így egyelőre nem lehet tudni, hogy a 19-szeres világbajnok mikor sportolhat újra – írja a győri egyesület.

„2012-ben kezdődtek a problémák, majd tavaly nyáron még rosszabb lett a derekam, többször is voltam orvosnál. A világbajnokság alatt azt hittem, hogy ennél már nem fájhat jobban, de nem akartam cserbenhagyni a válogatottat. Utána tudtam meg, hogy Duisburgban már gerincsérvvel versenyeztem. Az őszi egy hónapos kihagyás alatt még nagyobb fájdalmaim voltak, majd az edzések újrakezdésével úgy tűnt, hogy javul a helyzet. A különféle kezelések mellett bíztam benne, hogy nem kell sokat kihagynom – egészen december közepéig, amikor egy nagyobb tüsszentésnél valami történhetett, mert utána a tatai erőfelmérő már pocsékul sikerült, az úszásnál pedig éreztem, hogy nem tudok úgy elrugaszkodni, ahogy korábban. A vizsgálatok után beszélgettem a műugró Barta Nórával, aki részletesen elmondta a tapasztalatait, és bátorított, hogy vállaljam a műtétet” – mondta Douchev-Janics Natasa, aki hangsúlyozta, hogy most már jobban érzi magát.

„Bízunk Natasa mielőbbi felépülésében, de nem vagyunk türelmetlenek. Nem siettetünk semmit, hiszen a riói olimpiáig két és fél év van még hátra. Minden támogatást megadunk Natasának a következő időszakban is” – tette hozzá Kadler Gusztáv, a Graboplast-Győr szakosztályvezetője, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség általános alelnöke.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.