Nemcsak a gól hiányzott a Rohonci úton, a játék is

Túl sok szépet nem láttunk a Haladás–Ferencváros Ligakupa-nyolcaddöntőn. Pedig két „élcsapat” játszott...

Ch. Gáll András
2014. 02. 22. 15:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rettenetesen hiányzott már a futball, aránylag szép számú közönség gyűlt össze Szombathelyen egy sima Ligakupa-mérkőzésre. Hiába kicsi és savanyú a magyar foci, ha a – miénk...

Ingoványos talajon,erős szélben fogadta a Rohonci úton a bajnoki tabella hatodik helyén álló Haladás az ugyancsak 27 pontos, ötödik Ferencvárost. A hazaiaknál ott volt a kezdő tizenegyben az új szerzemény, a háromszoros válogatott Hrepka Ádám, aki egy órával a kezdés előtt kapta meg a játékengedélyt

A játékról túl sok jót nem lehet elmondani, az unásig csépelt klisé, az idény eleji forma mindkét csapatot jellemezte. A Fradi rúgott a második félidőben egy kapufát, amúgy kiegyensúlyozott mérkőzés volt.

Pavlovic, a Ferencváros új szerzeménye a centerhalf posztján fejjel többször is veszélyeztetett, védekezésben viszont Hrepka egy ízben csúnyán megforgatta. Besic, aki Moniz alatt a pályán fellelhető szinte valamennyi posztot bejárta már, Dollnál jobbhátvédet játszott, de nem valami fényesen, a vége felé le is cserélte a német edző.

A döntetlen igazságos, a visszavágót március 4-én rendezik a Puskás Ferenc Stadionban.

Ligakupa, nyolcaddöntő, első mérkőzés

Haladás–Ferencváros 0-0
Szombathely, 1500 néző, V.: Oláh
Haladás: Rózsa – Schimmer, Dvorschák, Guzmics, Bosnjak – Nagy G., Szakály A. (Németh M., a szünetben), Fehér, Iszlai (Gyurján, 69.) – Radó, Hrepka (Medgyes, 91.)
FTC: Dibusz – Besic (Leonardo, 81.), Mateos, Pavlovic, Bönig – Gyömbér, Csukics – Jenner (Somália, 65.), Busai, Jovanovic – Böde

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.