Neymar ára 112 millió euró – ő a legdrágább

Az utólagosan befizetett adóval együtt akár 112 millió euróra rúghat Neymar ára, a Barca brazilja a legdrágább.

NM
2014. 02. 25. 15:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol államügyészség múlt héten jelentette be, hogy adócsalás vádjával eljárást indított a katalán klub ellen, amely hétfőn kiegészítő adóbevallást nyújtott be s 13,6 millió euró adót fizetett be utólag.

A Barcelona korábbi közleményében azt tudatta, hogy 57 millió euróért szerezte meg Neymart brazil klubjától. Az egyik Barca-klubtag, Jordi Cases azonban ezután bírósági keresetet nyújtott be. Ebben hűtlen kezeléssel vádolta meg Sandro Rosell elnököt, azt állítva, hogy hamis szerződéssel eltitkolta, mennyit is fizetett valójában a klub a brazil csatárért. Rosell azóta már lemondott posztjáról, utódja, Josep Bartomeu pedig azt közölte, a közvetett járulékos költségekkel együtt 86,2 millió euróba került a 22 éves támadó leigazolása. Ha ez utóbbi összeg valós, amihez hozzájön még a most utólagosan befizetett adó, akkor a brazil sztár összesen 99,7 millió euróért költözött Barcelonába. Sőt, a Marca című spanyol sportnapilap úgy kalkulál, hogy a valós összeg ennél is több, 112 millió euró.

Ha „csak” a kisebbik összeg felel meg a valóságnak, Neymar akkor is a labdarúgás történetének legdrágább játékosa. Eddig a portugál Cristiano Ronaldo és a walesi Gareth Bale vezette a rangsort. Előbbit 2009-ben 94 millió euróért szerezte meg a Real Madrid a Manchester Unitedtől, utóbbi ára – nem hivatalosan – 91 millió euró volt, ugyanakkor a Tottenham Hotspur, Bale korábbi egyesülete azt állította, hogy a Realtól 100 millió eurót kapott a szélsőért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.