Neymar-ügy: 9 millió eurót fizet a Barcelona az adóhatóságnak

Valami bűzlik Dániában, azaz a Barcánál: a klub burkoltan beismerte, hogy Neymarért 95 millió eurót fizetett.

Ch. Gáll András
2014. 02. 24. 9:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha a klub igazgatótanácsa is így dönt, akkor a Barcelona hétfőn önként átutal 9 millió eurót a spanyol adóhatóságnak. Ezzel nem is annyira burkoltan beismerik a katalánok, hogy az általuk kommunikált 57 millió euróval szemben legalább 93-95 millió cserélt gazdát a Neymar-tranzakció során.

Azaz durván 36-38 millióval (plusz-mínusz egy-két millió ) hibádzik az összeg, és ennek a 36-38 milliónak lenne az adótartalma a 9 millió, a 25 százalékos áfával számolva. Nos, ezt az eddig be nem fizetett áfát utalják át ma a Barcelona bankszámlájáról a Haciendáéra, ami a spanyol adóhatóság elnevezése.

Az átutalással a katalán klub elébe megy az eseményeknek (és a jóval magasabb összegű bírságnak), mint ahogy azt a Messi család is tette tavaly szeptemberben, amikor Lionel Messi édesapja önként befizetett ötmillió eurót az adóhatóságnak, ezzel burkoltan beismerve, hogy korábban fia jelentős bevételeit eltitkolták.

A Barca vezetői jól felfogott érdekből fizetik be a 9 millió eurót, ugyanis a spanyol törvények értelmében a büntetés ilyen esetben az adóhiány hatszorosát – 54 millió eurót – is elérheti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.