Nézze meg! Szilágyi megint lekaszabolta a világot

Olimpiai bajnokunk szenzációs vívással nyerte meg a padovai világkupát.

2014. 02. 16. 8:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szilágyi Áron négy éve éppen Padovában nyerte első felnőtt világkupaversenyét, és szombaton ismét diadalmaskodott a nagy rivális olaszok fellegvárában. Olimpiai bajnokunk a 191 fős mezőnyben sorrendben az iráni Abedinit 15-12-re, a német Hartungot ugyancsak 15-12-re, majd a francia Lambertet is 15-12-re verte, ezután az orosz Ibragimovot 15-8-ra, az elődöntőben az olasz Berrét 15-11-re, az első helyért pedig a dél-koreai Gu Bon Gilt 15-7-re győzte le. Pedig 7-7-nél még együtt voltak a felek! Decsi Tamás a 32 között búcsúzott, Gémesi Csanád és Iliász Nikolász már a 64-es főtábla első körében elvérzett.

„A számok csalnak, nagyon nyögvenyelősen indult a napom. Egy iránival, egy nem túl acélos némettel és egy junior korú franciával küszködtem, és valóban csak annak örültem, hogy legalább a küzdeni tudásommal nem volt baj. Aztán a negyedik-ötödik meccsen megjött az érzés, ültek a parádok, megéreztem a tempót. A döntőben az emelt páston meg már úgy ment a vívás, ahogy azt szeretem. Mesteremmel, Béla bácsival minden asszóm után tartottam a kapcsolatot, köszönöm, hogy betegen is segített a távolból. Természetesen azonnal felhívtam a győztes asszóm után” – nyilatkozta a Magyar Vívószövetség honlapján Szilágyi Áron, akit tehát az sem zökkentett ki, hogy mestere, Somlai Béla most nem lehetett mellette.

Íme Szilágyi oktatófilmbe illő döntője:

A férfi párbajtőrözők heidenheimi világkupaversenyén a tavaly Budapesten vb-győztes csapatunkból Rédli András fogott ki nagy napot, a 261 fős mezőnyben csak a döntőben kapott ki, az ukrán Nyikisintől 7-3-ra. Előtte a negyeddöntőben az egyéni világbajnoki címvédő, világranglista-vezető észt Novoszjolovot is legyőzte 6-5-re. „Nagyon örülök ennek az eredménynek, remélem, ez Rio felé jó üzenet, hogy akarok és tudok vívni” - mondta el az ezüstérmes Rédli.

A 64-es főtáblán érdekelt többi vívónk – Boczkó Gábor, Szényi Péter, Pádár Tamás, Peterdi András – az első körben búcsúzott. Rossz hír, hogy Boczkó vállsérülése kiújult, hosszabb pihenő vár rá, így nem csak a vasárnapi csapatversenyt kell kihagynia, hanem a soron következő tallinni világkupát is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.