Őrület! Lavillenie megdöntötte Bubka világcsúcsát!

Szombaton Doneckben Renaud Lavillenie francia rúdugró 616 cm-re javította a szám fedett pályás világcsúcsát.

Ch. Gáll András
2014. 02. 15. 20:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Doneck a rúdugrás Hollywoodja, de minimum Cinecittája. Idevalósi Szergej Bubka, a „Cár\", aki 1993 óta tartotta a fedett pályás világcsúcsot 615 centiméterrel, ami még jobb is egy centivel saját, szabadtéri rekordjánál, a 614 centiméteres ugrásával, amit 1994-ben állított fel.

Nos, szombaton Doneckben rendeztek fedett pályás atlétikai versenyt, s Bubka ott foglalt helyet a páholyban. Benne volt a levegőben, hogy valami csodás dolog fog történni, ugyanis a francia Renaud Lavillenie, a londoni olimpia bajnoka január 25-én Rouenban már 604 centiméterrel francia csúcsot ugrott, majd január 31-én Bydgoszczban átvitte a 608-at is.

Doneckben 591 centimétrerrel mutatkozott be, a 601-et harmadikra vitte, majd rögtön a 616 centiméteres világcsúcsmagasságra tetette a lécet, s elsőre át is lendült felette. Bubka önfeledten tapsolt, szemernyi szomorúság sem látszott rajta, a 27 éves francia pedig a földre vetette magát, egyszerűen nem akarta elhinni, hogy sikerült neki.

Íme, a történelmi ugrás:

Utána Lavillenie még megpróbálkozott a 621 centiméterrel, de erre már – érthetően – nem volt esélye.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.