Otthon tartották a nem hivatalos aranyat is

Oroszország végzett a 22. téli olimpia éremtáblázatának az élén a favorit Norvégia, valamint Kanada előtt.

Deák Zsigmond
2014. 02. 23. 17:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem lett igazuk a brit és a német fogadóirodáknak, mert az olimpia előtt azt jósolták – s erre fizették volna a legkevesebbet –, hogy Norvégia gyűjti majd be a legtöbb aranyat. Még az Egyesült Államokat és Németországot is esélyesebbnek látták a végül élen végzett Oroszországnál, amely zárónapi két aranyával (tömegrajtos 50 kilométeres szabadstílusú férfisífutás, férfinégyesbob) előzte meg a favorit norvégokat, összesen 13 diadalt aratva. Aki erre fogadott, tétje nyolc és félszeresét vihette haza. A házigazdák szerezték a legtöbb medált is, összesen 33-at, ez sem jött be a bukmékereknek, mert azt várták, hogy az amerikaiaké lesz a „mennyiségi siker”. Négy éve Vancouverben szintén a rendezők, nevezetesen a kanadaiak gyűjtötték be a legtöbb dobogós helyezést, s végeztek az éremtábla élén. 2010-ben Kanada, Németország, Egyesült Államok volt a sorrend, most Oroszország, Norvégia, Kanada a 98 szám után.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.