Pécsi dráma: „Lesz-e busz, ami elvisz minket ”

Egyre feszültebb a hangulat a Pécsi MFC-nél, már az sem volt biztos, hogy hazaérnek-e a bécsi reptérről.

Ch. Gáll András
2014. 02. 11. 10:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A PMFC labdarúgói hétfőn hazatértek beleki edzőtáborozásukból – minimum különös, hogy miközben Matyi Dezső 95 százalékos tulajdonos december 27-én megszüntette a klub finanszírozását, a török Riviérára utazott tréningezni az együttes. Feleki Attila ügyvezető nem utazott ki a Földközi-tenger partjára.

„Akad itthon teendő bőven, szerdán lesz a PMFC-Sport Kft. második alkalommal összehívott közgyűlése, mivel az első, február 5-i találkozóra a tulajdonosunk nem jött el. Szerdán okosabb leszek” – mondta Feleki.

Az ügyvezető arról beszélt, nem túl rózsás a hangulata, de bízik benne, szerdára kivirul. És azt is hozzáfűzte, minden Matyi döntésén múlik. A felvetésre, hogy a dilemma lényege az, vajon Matyi betesz-e további pénzeket a futballcsapatba, Feleki azt mondta, nem, másról van szó, de erről nem beszélhet. Azt mindenesetre tagadta, hogy folynának tárgyalások a klub és a pécsi városvezetés között. Mint ismeretes, Matyi Dezső határozottan visszautasította a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. január végi, egyeurós vételi ajánlatát.

Feleki azt állítja, mindössze egy hónapos csúszás van a fizetésekben, az alapbérekkel nem tartoznak, csak a játékosok jövedelmének döntő részét kitevő egyéb (reklám, arculatátvitel stb.) pénzekkel.

„Miközben Pápáról, Kecskemétről, Zalaegerszegről három-négy hónapos csúszásokról érkeznek hírek, nem gondolnám, hogy pánikra adna okot a játékosok körében, ha egy hónapos elmaradásban vagyunk a fizetésekkel. Persze értem én, célok kellenek meg jövőkép, de ezzel egyelőre nem tudok szolgálni” – tette hozzá Feleki.

Az ügyvezető biztosra vette, hogy a március 1-jei NB I.-es szezonkezdetre – amikor a Videotont fogadja a Pécs – kiáll a csapat, de hogy végig is tudja-e játszani a 13 meccsből álló tavaszi sorozatot, arra már nem tudott határozott választ adni.

Szatmári Lóránd, aki tagja Pintér Attila szövetségi kapitány tágabb válogatott keretének, borúsabb hangulatban van, mint az ügyvezető.

„A beleki napok búfelejtőnek feleltek meg, rövid időre kiszakadtunk az otthoni keserű valóságból, de hétfő délután visszacseppentünk a bizonytalanságba. Egyelőre semmit sem tudunk, én például még a számlámat sem néztem meg, hogy érkezett-e átutalás. Tudok a szerdai taggyűlésről, igazából arra várok már, hogy a tulajdonos úr kiálljon elénk, s elmondja, mire számíthatunk” – mondta a középpályás.

Szatmári arról is beszélt, hogy már az sem volt biztos, hogy a fuvarozó cég autóbusza elviszi-e a csapatot a bécsi reptérre, ahonnan Belekbe utaztak, és a visszaút is bizonytalan volt, de végül egy másik társaságot sikerült rábeszélni – az eredeti vállalkozó ugyanis a klub hatalmas összegű tartozása miatt nem vállalta a szállítást.
„Szombaton Szekszárdon játszunk előkészületi mérkőzést a Fradival, persze csak akkor, ha lesz busz, ami hajlandó elszállítani bennünket. És a március 1-jei bajnoki rajt előtt február 22-én még Ligakupa-meccsünk is lenne. De teljes a bizonytalanság.”

Talán a szerdai taggyűlés után már mindenki okosabb lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.