Real-Barcelona-harc egy magyar talentumért

Tajti Mátyás, a Puskás Akadémia fiatal labdarúgója megfelelt a próbajátékon a Real Madridnál is.

BuL
2014. 02. 10. 21:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A 15 és fél éves játékos a valdebabasi edzőközpontban több tréningen vett részt és edzőmeccset is játszott madridi színekben. A tesztelés meggyőzte a spanyol szakembereket, akik felveszik a kapcsolatot a PFLA vezetőivel. A világhírű királyi klub évek óta szakmai kapcsolatban van a Puskás Akadémiával; csapataink rendszeresen megmérkőznek egymással a spanyol fővárosban és itthon, a Puskás-Suzuki-kupán. Mátyás édesapja, Tajti József, a PFLA szakmai igazgatója a Realnál teljesítette az UEFA edzői prolicenchez szükséges nemzetközi szakmai gyakorlatot.

A FIFA 16 éves kortól engedélyezi a fiatalok nemzetközi átigazolását, vagyis a profi szerződés 2014 júniusától léphet életbe, azaz a 16. életévét június 2-án betöltő akadémista a tavasszal még mindenképpen Felcsúton készül majd, és minden bizonnyal pályára lép a hagyományos húsvéti Puskás-Suzuki-kupán, ahol akár ellenfélként kerülhet szembe a Real U17-eseivel, lehetséges új csapattársaival.

Mint ismert, Tajti a Barcelona érdeklődését is felkeltette, a katalánok hároméves szerződést ajánlottak a középpályásnak. „Ennél kellemesebb gondot nehéz elképzelni: a világ két klasszisklubja vetélkedik Akadémiánk egyik játékosáért” – írja a Pfla.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.