Ronaldo elmeszelője egy hónapos eltiltást kapott

Ahogy sejtettük, Ayza Gámez sem úszta meg szárazon. A Real Madrid klasszisát kiállító bírót felfüggesztették.

Ch. Gáll András
2014. 02. 07. 9:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Spanyol Labdarúgó-szövetség bíróbizottsága egyhavi eltiltással sújtotta Ayza Gámezt, a vasárnapi Athletic Bilbao-Real Madrid bajnoki mérkőzés játékvezetőjét. Ezenkívül a bajnokság végéig nem vezethet a Real Madridnak mérkőzést. Továbbá az is valószínű, hogy törlik a Primera División-keretből, és egyike lesz annak a két játékvezetőnek – az ugyancsak gyengélkedő Muníz Fernándezzel együtt –, akit a másodosztályba száműznek a 2014–2015-ös bajnokságban.

A Cadena Tope rádióállomás által megszellőztetett információ nem vitatja Ronaldo kiállításának jogosságát, ugyanakkor elmarasztalja Gámez szereplését. A bíró a jegyzőkönyvben azt írta, hogy nem a Gurpeguival folytatott csetepaté miatt mutatta fel a piros lapot a portugál aranylabdásnak, hanem az azt követő „fejpárbajért”, amit az odarohanó Iturraspéval, az Athletic Bilbao másik labdarúgójával folytatott. Azt is szemére vetik Gámeznek, hogy a jelentésben nem tett említést arról, hogy Ronaldo rálépett Gurpegui lábára, és ez indította el a lökdösődést, amelynek a végén a portugál meghúzta a baszk csapatkapitány haját.

Ismeretes, hogy a Real Madrid fellebbezett Ronaldo három bajnoki mérkőzésre szóló eltiltása miatt. A bíróbizottság mostani szankciója nem érinti a játékos eltiltását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.