Ronaldo hajtóvadászata a 44 gólos Ibra után

Az nem lehet, hogy egy Ibrahimovic több gólt szerezzen CR7-nél! Ronaldo szerda este le akarja hagyni a svédet.

Ch. Gáll András
2014. 02. 26. 12:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Este a gelsenkircheni Veltins-Arenában, a Schalke 04–Real Madrid Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő mérkőzésen egy hónap elteltével újra a „BBC” csatársor (Bale, Benzema, Cristiano – de csak a szójáték kedvéért ) rohamozza a spanyolok színeiben az ellenfél kapuját. Legutóbb január 25-én állt fel ebben az összetételben a Madrid támadótriója, a Granada elleni bajnokin, s Benzema és Bale góljával 2-0-ra győzött.

Ez volt egy hónapja, s utána jött Ronaldo hárommeccses eltiltása a Bilbao elleni mérkőzés után, s ebben a periódusban Jesé kapott helyet a csatársor bal oldalán. (A fiatal zseni amúgy remekelt, minden meccsen rúgott egy gólt.)

Most helyreáll a világ rendje, újra CR7 a balszélső, ráadásul kirobbanó játékkedvvel.

„Úgy látom, Cristiano roppant motivált. Igazságtalannak érezte eltiltását, s most ki akarja játszani magából a felgyülemlett feszültséget” – mondta sztárjátékosáról Carlo Ancelotti, a Real Madrid szakvezetője.

Nem szívesen lennék most Ralf Fährmann, a Schalke kapusa helyében.

Ronaldo játékkedvét az a körülmény is fokozza, hogy az eltiltása alatti időszakban Zlatan Ibrahimovic, a Paris Saint-Germain centere megelőzte Ronie-t az összesített idénybeli góllistán. A svédnek 44, a portugálnak 44 gólja van a 2013–2014-es szezonban, s ez tarthatatlan állapot, ezen Gelsenkirchenben feltétlenül változtatni kell

Ibra 44 góljából egyébként 22 a bajnoki, öt született a Francia Kupában, tíz a BL csoportmérkőzésein, hét pedig a válogatottban. Ronaldo is 22 bajnoki gólnál tart, hármat rúgott a Király Kupában, kilencet a BL-ben s nyolcat a portugál nemzeti együttesben.

A BL-góllövőlistán tehát jelenleg Ibra (10), Ronaldo (9), Messi (7) a sorrend, s a kis argentint sem lehet leírni. Még az is lehet, hogy veszélybe kerül a José Altafini (1962–1963, Milan) és Messi (2011–2012, Barca) által közösen tartott, 14 gólos BL-idénycsúcs.

Még valamire érdemes odafigyelni: a Real Madrid idén még nem kapott ki, 14 meccsen veretlen, ez lehet a tizenötödik. Amúgy legutóbb tavaly október 26-án, a Nou Campban a Barcelonától kapott ki a Madrid.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.