Ronaldo kiállítását csak Madridban vitatják

Ayza Gámez játékvezető nem csekély bátorságot mutatott, amikor leküldte a friss aranylabdást a San Mamésben.

Ch. Gáll András
2014. 02. 03. 12:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cristiano Ronaldót eddig négyszer állították ki madridi korában, a vasárnap éjszakai, bilbaói piros lap volt az ötödik, amióta a Primera Divisiónban futballozik. Az Atlético elleni Király Kupa-elődöntőről azonban semmiképpen sem marad le.

Hektikus jelenetek játszódtak le vasárnap éjjel a San Mamés-stadionban az Athletic Bilbao–Real Madrid (1-1) spanyol bajnoki labdarúgó-mérkőzés 75. percében. Benzema belőtte a Bilbao tizenhatosára a labdát, ott Ronaldo rárúgta Gurpeguira, majd amikor visszapattant a baszk csapatkapitányról, elkezdett kezezést reklamálni, méghozzá roppant vehemensen, miközben az ismétlések is bizonyították, hogy még csak közel sem volt a labda Gurpegui kezéhez.

Gurpegui meg is elégelte az álságos Ronaldo-mutatványt, és enyhén meglökte a portugált, hogy fejezze már be a cirkuszt. Erre Ronaldo megrántotta Gurpegui haját, és közben az arcához is hozzáért. A baszk teátrálisan a földre vetette magát, majd elszabadult a pokol. Iturraspe odarohant, összefejelt Ronaldóval – mindkettő bólintott egyet –, majd hosszasan lökdösődött a két csapat. Ayza Gámez bíró Gurpeguinak a sárga, Ronaldónak a piros lapot mutatta fel.

Madridi körökben – természetesen – óriási a felháborodás. Carlo Ancelotti edző szerint túlzás volt a piros lap, Marcelo, a brazil balhátvéd pedig így fogalmazott: „Elveszítettünk egy játékost – igazságtalanul.”

Ezt mondják Madridban, az ugyancsak fővárosi, ráadásul Real-ellenességgel aligha vádolható Marca viszont jogosnak minősíti Ronaldo kiállítását, mivel „kezet emelt Gurpeguira”. Ugyanakkor a küszöbön álló, Atlético Madrid elleni Király Kupa-elődöntőről nem fogják eltiltani az aktuális aranylabdást, ugyanis a kiállításból fakadó bármilyen szankció csak arra a sorozatra vonatkozhat – jelen esetben a bajnokságra –, amelynek a meccsén az illető a piros lapot kapta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.