Ronaldónak három meccsbe fájt a hajhúzás

Az Athletic Bilbao ellen kiállított Ronaldót, a Real Madrid aranylabdását három bajnokiról eltiltották.

Ch. Gáll András
2014. 02. 05. 12:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Spanyol Királyi Labdarúgó-szövetség (RFEF) három bajnoki mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta a vasárnap késő este, az Athletic Bilbao (1–1) elleni találkozón kiállított Cristiano Ronaldót. A Real Madrid kétszeres aranylabdás szélsőjének Ayza Gámez játékvezető mutatta fel a piros lapot, amiért tettleg bántalmazta Carlos Gurpeguit, a baszkok csapatkapitányát – meghúzta a haját és meglökte az arcát.

Az indoklás szerint egy meccs magáért a durvaságért jár, kettő pedig azért, mert Ronaldo a pályáról levonulóban gúnyosan mosolyogva pofozgatta saját magát, amit a bírói jelentés „a játékvezetőkkel szembeni tiszteletlen megnyilvánulásként” értékelt.

Ronaldo eltiltása a soron következő három bajnokira szól, amelyeken a Villarreal, a Getafe és az Elche a tabella harmadik helyén álló Real Madrid ellenfele. Ugyanakkor a szerda esti, Atlético Madrid elleni Király-kupa-elődöntő első mérkőzésén minden további nélkül pályára léphet, hiszen az egy másik versenysorozat.

Szerda este lejátsszák a Király-kupa két elődöntőjének első mérkőzését.

Real Madrid–Atlético Madrid, 20.00 óra
Barcelona–Real Sociedad, 22.00 óra

A jóval nagyobb érdeklődés a bajnoki éllovas Atlético és a harmadik helyezett Real Madrid összecsapását kíséri. Az Atlético megnyerte a két csapat utolsó három találkozóját, és ez önbizalommal töltheti el Diego Simeone játékosait. Biztos, hogy a piros-fehéreknél a kezdő tizenegyben kap helyet Diego Ribas, a Bundesligából visszaigazolt nagyszerű középpályás, aki vasárnap góllal mutatkozott be régi-új csapatában. Az ellenfélnél pedig többhetes szünet után újra játszik Gareth Bale, a lefoghatatlan walesi szélső.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.