Rooney 2019-ig marad

Sajtóértesülések szerint 300 ezer font lesz a heti fizetése.

BL
2014. 02. 21. 21:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 28 éves angol válogatott játékosnak, aki 2004-ben érkezett az Evertontól, még egy éve volt a régi szerződéséből. „Úgy döntöttem, hogy maradok” – idézte a klub honlapja a csatárt, akinek sajtóértesülések szerint 300 ezer font lesz a heti fizetése. „Meg vagyok győződve róla, hogy egy új sikeres fejezet kezdete ez a Manchester United történetében” – tette hozzá.

Az előző idény végén a csapat azóta visszavonult edzője, Sir Alex Ferguson azt mondta, Rooney kérte tőle, hogy elhagyhassa a klubot, így a mostani szerződéshosszabbítással fellélegezhetnek azok, akik tartottak a távozásától.

A jelenlegi tréner, David Moyes annak idején az Evertonnál is együtt dolgozott Rooneyval. „Képességeivel, tapasztalatával és sikeréhségével meghatározó része a jövőre vonatkozó terveimnek. Határtalanul örülök, hogy elfogadta a kihívást” – fogalmazott az edző.

„Nagy izgalommal tölt el, hogy a klub jövőjének része lehetek. Köszönet David Moyesnak és (az ügyvezető alelnök) Ed Woodwardnak azért, hogy hisznek bennem és támogatnak” – mondta Rooney.

A Manchester United 26 forduló után csak a hetedik helyen áll – 15 ponttal lemaradva az éllovas Chelsea-től – a húszcsapatos Premier League-ben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.