Seedorf már nem százszázalékos a Milan kispadján

Bár nagy fölényben játszott a Milan a Torino ellen, a Seedorf-csoda megtört, döntetlen született a San Siróban.

Ch. Gáll András
2014. 02. 01. 21:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vajon tudja-e folytatni százszázalékos bajnoki sorozatát az eddigi két mérkőzését két győzelemmel abszolváló új Milan-tréner, Clarence Seedorf? Ez volt a Serie A 22. fordulójának egyik fogas kérdése.

A Botafogótól  „villámmal” visszaigazolt rossonero-legenda mindenesetre nélkülözni volt kénytelen a Torino ellen gólzsákját, az eltiltott Mario Balotellit. „Balo” távollétében Pazzini volt a center.

A vezetést a hihetetlenül kulturáltan futballozó vendégek szerezték meg a világbajnoki válogatottba igyekvő Immobile parádés góljával, amelyet megelőzően a torinói csatár alaposan meghintáztatta Bonerát.

Az egyenlítés a második félidő elején érkezett a védő Adil Rami jóvoltából. A 26-szoros francia válogatott játékos a Valenciától van kölcsönben a Milannál, és ez volt az első gólja a lombardok színeiben.

És hiába volt 13:3 a szögletarány, valamint a kapura lövések aránya is a Milan javára, a győzelmet ezúttal nem sikerült kiharcolni a piros-feketéknek. Pedig a 91. percben ott volt a nagy lehetőség, ám Kaká csúnyán fölé tekerte a 18 méteres szabadrúgást

Serie A, 22. forduló:

Bologna – Udinese 0–2
G.: Di Natale (15., 11-esből), N. López (90.)

Cagliari – Fiorentina 1–0
G.: Pinilla (39., 11-esből)

AC Milan – Torino 1–1 (0–1)
G.: Rami (50.), ill. Immobile (18.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.