Szellő Imre legenda lett a ringben

2–2 es állásnál, az ötödik, döntő párban szorítóba lépni, s ott simán győzni: ezt vitte véghez Szellő Imre.

Ch. Gáll András
2014. 02. 09. 13:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A World Series of Boxing félprofi csapat-világbajnokság soron következő fordulójában a Dolce & Gabbana divatmárka által szponzorált Italia Thunder Frankfurtban lépett szorítóba a Team Germany ellen.

Négy mérkőzés után 2–2 volt az állás – a két alsó súlycsoportban az olaszok győztek, aztán a németek nyertek kétszer, s így a döntés a nehézsúlyú összecsapásra maradt, amelyben Szellő Imre Johann Witt-tel csapott össze.

Szellő a 2011-es ankarai Európa-bajnokságon félnehézsúlyban (81 kg), a kazahsztáni születésű, de német szülőktől származó, s már évek óta német állampolgár Witt pedig ugyanott nehézsúlyban (91 kg) szerzett bronzérmet. időközben Szellő is felment a nehézsúlyba, s most tőle várták az olaszok a döntő győzelmet.

A 30 éves klasszis – akit a WSB honlapja \"legendának\" titulált – nem is okozott csalódást. Az első, a negyedik és az ötödik menetben kibokszolta a németet, a másodikban és a harmadikban belement az ütésváltásba, s végül fölényesen, 49:46, 50:45, 50:45 arányban mindhárom pontozónál győzött.

Ezzel a Thunder 3–2-re megnyerte a csapatmérkőzést.

„Attól tartottam, Frankfurtban nem engedik a pontozók, hogy megverjek egy németet, de akkora volt a fölényem, hogy nem pontozhattak másként. Legközelebb március 8-án lépek szorítóba, akkor Algériában mérkőzünk” – mondta Szellő.

Szellő az idei sorozatban eddig mindkét mérkőzését megnyerte, a WSB egyéni rangsorában a 91 kilós súlycsoportban feljött a harmadik helyre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.