Szocsiban Heidum Bernadett viszi a magyar zászlót

Az ausztrálok biztonsági okokból korlátozzák sportolóik mozgását.

2014. 02. 02. 21:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tájékoztatása szerint Szocsiban a vasárnap esti csapatgyűlésen Borkai Zsolt MOB-elnök előterjesztését a síelők egyhangúlag támogatták, és a korcsolyázók is hatalmas taps közepette mondtak igent arra, hogy az ötkarikás játékok péntek esti megnyitóünnepségén Heidum Bernadett rövidpályás gyorskorcsolyázó vigye a magyar zászlót. A 25 éves Heidum a tizenhat fős csapatunk legeredményesebb versenyzője, az Európa-bajnokságokon egy arany-, hat ezüst- és hat bronzérmet szerzett. Január közepén a drezdai Eb-n 1500 méteren második, a váltóval a harmadik helyen végzett. Négy éve a vancouveri olimpián tagja volt az ötödikként zárt váltónknak, amelyből Darázs Rózsa és Keszler Andrea is rajthoz áll Szocsiban. S a magyar váltó újra ott van az olimpián a kvótát szerzett nyolc ország csapata között. Érdekesség, hogy a 2006-os torinói olimpián Darázs Rózsa volt a zászlóvivőnk a megnyitón. (2010-ben Sebestyén Júlia Európa-bajnok műkorcsolyázó vitte a lobogónkat, ő már visszavonult.)

Szocsiban a vasárnap esti csapatgyűlésen Nagy Zsigmond csapatvezető arról tájékoztatott, hogy az ausztrál delegáció illetékese úgy döntött, sportolóik csak a hivatalos olimpiai helyszíneken mozoghatnak. A magyar csapatvezetés nem tervez bevezetni hasonló korlátozást, de nyomatékosan megkérte a versenyzőket, hogy feleslegesen ne hagyják el a hivatalos olimpiai helyszíneket, ahol mindenki maximális biztonságban van.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.