T. J. Oshie egyedül megbüntette az oroszokat

A hokitornán az amerikaiak büntetőkkel verték az oroszokat. A St. Louis Blues csatára hatból négyszer betalált!

2014. 02. 15. 15:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy vártuk, izgalmas, parázs meccset hozott az orosz–amerikai rangadó. A rendes játékidőben Dacjuk előbb vezetést szerzett a házigazdáknak, majd Fowler és Kane találata után egyenlített. Az utolsó másfél percet emberhátrányban játszották Ovecskinék, de kihúzták.

A szabályok szerint Szocsiban nincs döntetlen, így következett az ötperces hosszabbítás. Ennek végén Kane egyedül tört kapura, de kihagyta a ziccert. Büntetők.

Az amerikaiaktól Timothy Leif Oshie egyből betalált, az oroszoknál Dacjuk és Malkin is hibázott, harmadikként Kovalcsuk egyenlített. Innentől páronként folytatódott a párbaj, az oroszoknál hol Kovalcsuk, hol Dacjuk állt a korong mögé, az amerikaiaknál viszont csak Oshie. Hol egyenlített, hol vezetést szerzett, végül a nyolcadik párban eldöntötte a csatát. Hat büntetőjéből négyet is belőtt. Egyedülálló rekord a jégkorong történetében.

Az A csoportból ezzel az amerikaiak lényegében továbbjutottak, a 3. fordulóban a szlovénokat ugyanis várhatóan megverik. Az oroszok legjobb másodikként szintén bekerülhetnek a legjobb nyolc közé, de nem kizárt, hogy túlórázniuk kell. Vasárnap feltétlenül nyerniük kell a szlovákok ellen.

 



Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.