Thiago elvitte a Barcát Münchenbe

Új Bundesliga-csúcsot állított fel Thiago Alcantara, a Bayern spanyol középpályása.

WL
2014. 02. 03. 14:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kicker című német sportnapilap számításai szerint 177, a találkozót közvetítő Sky adatai alapján pedig 185 alkalommal ért a játékszerhez a válogatott játékosa, s ilyen teljesítményre még nem volt példa a Bundesliga történetében. Ezt a statisztikát egyébként húsz éve jegyzik a német bajnokságban.

„Ez egy csodálatos rekord, rendkívül fegyelmezetten és okosan futballozott végig” – nyilatkozta Josep Guardiola vezetőedző, akinek tanítványai immáron 44 mérkőzés óta veretlenek a pontvadászatban.

Thiago nyáron a Barcelonától szerződött a Bayernhez, jól kezdett, de egy sérülés miatt hosszabb időt kihagyott. Első bajnoki gólját múlt szerdán a Stuttgart ellen pótolt mérkőzésen szerezte, találata a 93. percben a három pontot jelentette a münchenieknek.

Guardiola korábbi csapatára, a Barcelonára volt jellemző a rengeteg labdaérintésen alapuló játék, úgy tűnik, ebből valamennyit sikerült átmenteni a müncheni gárda játékába is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.