Tulajdonost válthat a felvidéki magyarok futballcsapata

A Dunaszerdahelyi AC jelenleg a tabella utolsó helyén áll.

TK
2014. 02. 24. 11:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A felek már hetek óta tárgyalnak egymással. A megegyezést hátráltatta, hogy az egyik tulajdonos, Antal Botond (a másik Khashayar Mohseni iráni üzletember) sokáig nem volt hajlandó megválni tulajdonrészétől, márpedig Világi ragaszkodik a részvények teljes felvásárlásához – írja a Közbeszéd blogportál. Az üzlet akkor válhat hivatalossá, ha a március eleji dunaszerdahelyi képviselő-testületi ülésen a város lemond a DAC részvényeinek 10 százalékát birtokló Antalék tulajdonrészének elővételi jogáról.

A magyar szurkolói csoportok által is támogatott felvidéki csapat keretét jórészt ismeretlen légiósok alkották, a napokban már olyan szlovákiai szinten jegyzett nevek tűntek fel Radványi Miklós csapatában, mint ősszel a besztercebányai Duklából kirobbanthatatlan alapembernek számító Jakub Brašen és Matúš Turňa, de a csapattal készül a Dunaszerdahelyen jól ismert, a pozsonyi Slovanban és a Győri ETO-ban is megfordult Szabó Ottó, vagy szintén a nagyvállalkozó által fenntartott várkonyi csapatból érkező egykori dunaszerdahelyi csodagyerek, Straka Gábor is – olvasható a Közbeszéden.

A megegyezés tényét erősíti, hogy a DAC szurkolói nyílt levelet tettek közzé, amelyben bejelentették, hogy felfüggesztik a bojkottot és újra buzdítani fogják csapatukat. „Úgy döntöttünk, hogy bevállaljuk, hogy pár napig a mérkőzések után sokunknak egy hang nem fog kijönni a torkán!!! Ezennel bejelentjük, hogy a bojkottnak vége, és kérjük szurkolótársainkat, hogy tartsanak velünk a DAC soron következő mérkőzéseire!!!” – írják a szurkolók.

A Dunaszerdahelyi AC jelenleg az első osztály utolsó helyén áll, szinte reménytelen harcot kell folytatnia a jövő évi tagságért. Március 1-jén hazai pályán fogadják a kassai csapatot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.