Tüntetést robbantott ki a meg nem adott orosz gól

Újra itt a hidegháború: tüntetés, szappanreszelés a moszkvai amerikai követség előtt.

Ch. Gáll András
2014. 02. 18. 13:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn nagy tömeg tüntetett az Egyesült Államok moszkvai nagykövetsége előtt, tiltakozva a szombati Egyesült Államok–Oroszország férfijégkorong-mérkőzés egyik játékvezetőjének, Brad Meiernek a tevékenysége ellen. A tüntetők transzparenseket emeltek a magasba, a következő felirattal: „Brad Meierből csináljunk szappant!” Eközben néhányan a tömegből konyhai sajtreszelővel szappandarabokat reszeltek a kövezetre.

Tudni kell, hogy az orosz hokiszubkultúrában a szappanreszeléssel a csaló bírók ellen tiltakoznak.

Történt, hogy a szombati meccsen 2-2-es állásnál, három perccel a befejezés előtt Fjodor Tyutyin bombagólt lőtt! A közönség tombolt, csakhogy a zsűri hosszas videózást követően érvénytelenítette a találatot azzal, hogy a kapu elmozdult.

A döntést pedig a látványosan telefonálgató amerikai bíró, Brad Meier nevéhez kötötték. Az egész orosz média megmozdult, a politikai spektrum jobb szélétől a liberálisokig mindenki Meiert kárhoztatta, és értetlenségüket fejezték ki, miként dönthet egy amerikai bíró az Egyesült Államok–Oroszország mérkőzés eredményéről.

Meier egyébként az NHL játékvezetője, s a helyzet fonákságához egy adalék: a gól az NHL-ben ért volna, az IIHF eseményein azonban nem...

Mindenesetre Vlagyimir Putyin orosz köztársasági elnök is kifejezte értetlenkedését, azonban arra szólította fel a szurkolókat, hogy méltósággal viseljék a sors eme csapását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.