Újra csődöt mondtak a norvégok

Svéd arany a sífutók férfi 4x10 km-es számában. Putyin elnök jelenlétében orosz ezüst.

NM
2014. 02. 16. 12:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sífutásban – és persze biatlonban – Norvégia az első számú hatalom. Ehhez képest a norvég sífutók eddig csak a mindig bizonytalan sprintben jeleskedtek – Maiken Caspersen Falla, illetve Ola Viden Hattestad nyert, ezenkívül Marit Björgen győzött a női síatlonban.

A hét végi két váltó mutatta meg igazán, hogy a norvégoknak nem sikerült a formaidőzítés. A női váltójuk ötödik helyezése körülbelül akkora kudarc, mintha a magyar női kajak négyes végezne hasonlóképpen az olimpián.

Mindez persze semmit sem von le a svédek sikereinek értékéből, akik mindkét váltót megnyerték. A férfiaknál tulajdonképpen már az első kettő, klasszikus stílusban futó ember után eldőlt a verseny.

Erre az eseményre Vlagyimir Putyin elnök kilátogatott a Krasznaja Poljanára, az oroszok oda is tették magukat, másodikak lettek, ami mindenképpen siker tőlük.

Sífutás, férfi 4x10 km-es váltó:
1. Svédország 1:28:4 óra
2. Oroszország 27,3 mp hátrány
3. Franciaország 31,9 mp hátrány

Hódeszka, női krossz:
1. Eva Samkova (Csehország)
2. Dominique Maltais (Kanada)
3. Chloe Trespeuch (Franciaország)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.