Újra Dudás a győri csárdában

A korábbi utánpótlás-Európa-válogatott labdarúgó bombagólt rúgott a Debrecennek. Interjú.

2014. 02. 27. 16:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mindenekelőtt hadd gratuláljak, magyar pályán ritkán látható nagy gólt szerzett. A saját rangsorában hányadik helyre teszi?
– Az első ötben biztosan benne van, talán a háromban is. Az értékét számomra az növeli, hogy a gyengébbik lábammal, ballal rúgtam.

– Két éve az ön gólját választották az idény legszebb találatává. Ön szerint a mostani az elé vagy mögé kívánkozik?
– Azért mögé, legyen az az első, ez pedig a második.

– Mennyiben befolyásolta a vállalkozószemléletét, hogy végtére csak Ligakupa-meccsen szánta rá magát a lövésre. A bajnoki címről döntő összecsapáson is ezt a megoldást választotta volna?
– Minden körülmény között, mindenképpen elvállaltam volna. Jó labdát kaptam, a védő nagy rössel érkezett, kínálkozott, hogy átemeljem fölötte a labdát. Szerintem a csatárok kilencven százaléka hasonlóképpen cselekedett volna. A kivitelezés, elismerem, részben szerencse kérdése: hogyan pattan a labda, sikerül-e jól eltalálni. Nekem most szerencsére minden összejött.

– Pintér Attila inkább csak perememberként számolt önnel, Horváth Ferenctől egyből bizalmat kapott. Ön változott meg, vagy az edzőváltás teremtett új helyzetet?
– Nem hinném, hogy változtam volna, sőt azt sem gondolom, hogy változnom kellene, kellett volna. Senkit sem szeretnék megbántani, hibáztatni azért, ami az elmúlt két évben történt velem, de szerintem az én hozzáállásommal, munkámmal nem volt probléma.

– Mégis, miért maradt ki rendre a csapatból Pintér Attilánál?
– Tényleg nem tudom. Talán az adott játékrendszerben nem engem gondolt a megfelelő választásnak, de véletlenül sem szeretnék olyat mondani, amivel bárkit is magamra haragítanék.

– Vasárnap a Fradi ellen is kezdő lesz?
– Nem tudom, de bízom benne. Addig még van két nap, két edzés, sok minden történhet, bár remélem, semmi sem fog

– Az elmúlt években a fiatal kori álmai mennyire sérültek?
– Nem sérültek. A célokat a lehetőségekhez kell szabni, ezért folyamatosan változnak. Nyilván mások a céljaim, mint hét-nyolc évvel ezelőtt, de nem vagyok elégedetlen. Szeretnék még fejlődni, előrelépni, de jól érzem magam Győrben, az a legfontosabb, hogy most itt bizonyítsak.

– A tavasszal ennek érdekében hány mérkőzésen szeretne pályára lépni, és hány gólt szerezni?
– Nincs ilyen célkitűzésem. Mindig az adott meccsen szeretnék a lehető legjobban teljesíteni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.