Ukrajnában bukta el veretlenségét a Veszprém

A továbbjutást már korábban kiharcoló Veszprém a Zaporizzsja vendégeként kapott ki a Bajnokok Ligájában.

KG
2014. 02. 22. 17:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ukrajnai helyzet miatt nem éppen sporteseményekre jellemző hangulat fogadta Harkivban a csapatokat. A magyar klub honlapjának beszámolója szerint a bemelegítés alatt a szervezők nem játszottak zenéket, és a szurkolók is csendben ültek a helyükön. A kezdő sípszó előtt a kijevi összetűzésekben elhunytakra emlékeztek a csarnokban.

Mivel a Veszprém a múlt héten már bebiztosította csoportelsőségét, csak a Zaporizzsja számára volt tétje a találkozónak, egy győzelem ugyanis nyolcaddöntőt ért a számára. Ennek megfelelően szinte végig a hazaiak vezettek az első harminc percben, ugyanakkor a félidő hajrájában a Veszprém kiegyenlített.

A fordulást követően fej fej mellett haladtak a csapatok, az utolsó tíz percben azonban sokkal jobban összpontosítottak a hazaiak, így végül négy góllal nyertek.

Zaporizzsja (ukrán) – MKB-MVM Veszprém 26-22 (13-13)

a magyar csapat gólszerzői: Ilic 6, Iváncsik G. 5, Mocsai 3, Dzsamali 3, Vilovski 1, Gulyás 1, Ugalde 1, Sulic 1, Terzic 1

Később:
Croatia Zagreb (horvát) – Szanktpetyerburg (orosz) 19.00

csütörtökön játszották:
Rhein-Neckar Löwen (német) – Celje (szlovén) 35-25 (19-12)

Az állás 1. MKB-MVM Veszprém 17 pont/10 mérkőzés, 2. Rhein-Neckar Löwen 16/10, 3. Celje 9/10, 4. Zaporizzsja 9/10, 5. Croatia Zagreb 6/9, 6. Szanktpetyerburg 1/9

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.