Utálják egymást, de kettesben olimpiai bajnokok

Mit sem számít a fagyos viszony, az Alekszandr Zubkov, Alekszej Vojevoda orosz duó bobban verhetetlen.

2014. 02. 18. 10:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aki hétfőn éjjel már félálomban nézte a közmédia összefoglalóját a téli olimpiáról, annak is kipattant a szeme, amikor a férfi kettes bobosok versenye után a szakkommentátor, Gyulai Márton felhívta a figyelmet arra, hogy a győztes orosz duó két tagja, Alekszandr Zubkov – aki a házigazdák zászlóvivője volt a megnyitóünnepségen – és Alekszej Vojevoda feltűnően külön ünnepel. „Úgy utálják egymást, hogy nem is beszélnek” – jegyezte meg 2002-es és 2006-os olimpián is versenyző, az oroszokat jól ismerő Gyulai, aki nem mellékesen a Magyar Atlétikai Szövetség főtitkára. Kedden a részletek iránt érdeklődve kerestük meg.

„Vojevodáról tudni kell, hogy ő valójában egy szkandervilágbajnok, olyan karja van, hogy Popeye hozzá képest sehol sincs. A szkanderozásból él, és nyilatkozta is, hogy az olimpia után kiszáll a bobból, mert neki nem ez a szívszerelme. Zubkov idősebb, 1974-es születésű, annak idején szánkósként kezdte, és ő aztán tényleg nem egy társasági ember. Ilyen szempontból nagyon jól egymásra találtak Pierre Luedersszel, aki szintén magának való zseni, de úgy is fogalmazhatunk, hogy egy kibírhatatlan ember. Ő kanadai, Nagano olimpiai bajnoka kettesben, akinek még számtalan érme van a világversenyekről, és jelenleg ő az oroszok szövetségi kapitánya. Amikor az oroszok elnyerték az olimpiai rendezést, az egyik első dolguk volt, hogy szerződtessék. Az biztos, hogy a két versenyző nem azért ül egy bobban, mert olyan jó barátok, szigorúan munkakapcsolat van közöttük, beosztották őket egymás mellé. Profi katonák, akik teszik a dolgukat. Azt, hogy konkrétan utálják egymást, és nem is beszélnek egymással, Colin Bryce, a BBC szakkommentátora osztotta meg a nagyközönséggel az interneten, és hihetünk neki, ő is egykori versenyző” – mondta el Gyulai Márton.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.