Veszprémi feladat: Plock-blokk

A Veszprém a lengyel Wisla Plockkal találkozik a férfikézilabda-Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

NM
2014. 02. 25. 11:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sorsolást a következőképpen irányították: a csoportkörben első helyezett csapatokat a negyedikekkel, a másodikokat a harmadikokkal párosították, az azonos csoportból érkezők nem kerülhettek össze. A Veszprém ezek alapján három ellenfelet kaphatott, a Wisla Plock mellett a macedón Vardar Szkopjét és a dán Aalborgot.

A Veszprém nem lehet elégedetlen a sorsolással. A Vardar Szkopje mesés pénzügyi lehetőségek mellett dolgozik, tizenegy légióst állít csatasorba, Dánia pedig a sportág egyik nagyhatalma (idén Eb-döntőt játszott, igaz alulmaradt Franciaországgal szemben). Persze a Plockot sem szabad lebecsülni, a lengyel kézilabda erejét mutatja, hogy két lengyel együttes – a Wisla mellett a Kielce – is ott van a legjobb tizenhat között.

A magyar csapat – miként a magasabb kalapban lévő együttesek – idegenben kezd március 19. és 23. között, a visszavágót pedig hazai környezetben játssza március 26. és 30. között.

A nyolcaddöntő teljes párosítása:
Wisla Plock (lengyel) – MKB-MVM Veszprém
Zaporizzsja (ukrán) – THW Kiel (német)
Aalborg (dán) – Barcelona (spanyol)
Vardar Szkopje (macedón) – HSV Hamburg (német)
Gorenje Velenje (szlovén) – PSG (francia)
Celje (szlovén) – Flensburg (német)
Metalurg Szkopje (macedón) – KIF Kolding (dán)
Kielce (lengyel) – Rhein Neckar Löwen (német)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.