Árulás! Van Persie fia a City akadémiájára jár!

Sokat elmond a Manchester United porladó presztízséről, hogy már Van Persie is a Cityhez járatja a fiát

Ch. Gáll András
2014. 03. 16. 7:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Manchester Evening News kiderítette, hogy Robin van Persie és Phil Neville fia a városi rivális, a Manchester City futballakadémiáján sajátítja el a labdarúgás mesterfogásait. Ebben csak az a furcsa, hogy Van Persie tavaly bajnoki címre vezette a Unitedet, s jelenleg is a Vörös Ördögök centere, Phil Neville pedig, miután egyike volt „Fergie Fiókáinak”, tíz évet lehúzott a United felnőttcsapatában, és részese volt a klub legnagyobb sikerének, a legendás „Treble-nek”, vagyis a BL, a bajnoki cím és az FA-kupa 1999-es elhódításának.

A két legenda azonban a fiát nem a Unitednél neveli

Pedig például Van Persie csemetéje, a hétéves Shaqueel óriási tehetségnek számít, s még az apja is azt állítja, már most látszik, hogy a ballábas srác örökölt valamit a génekből.

Neville fia, Harvey már 11 éves, és ő sem ügyetlen.

Hogy a gyerekek miért a City akadémiájára járnak, arra talán magyarázat lehet, hogy az UEFA által megkövetelt pénzügyi fair play szellemében a világoskékek gőzerővel láttak hozzá utánpótlásuk fejlesztéséhez, és az idén megnyílik a klub hipermodern új edzőkomplexuma.

S talán az sem mindegy, hogy a United David Moyes alatt romokban hever, a City pedig a bajnoki címért küzd

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.