Az EHF megbocsátott a Görbiczet lefejelő Knezevicnek

Kétmeccses eltiltást kapott a Buducnost Podgorica játékosa.

TK
2014. 03. 13. 18:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az európai szövetség (EHF) honlapján közölte a büntetést, amely azt jelenti, hogy a montenegrói kézilabdázó nem játszhat a középdöntő utolsó körében a Krim Ljubljana ellen, illetve a budapesti négyes finálé (Final Four) elődöntőjében.

A podgoricai meccs 26-26-os döntetlennel ért véget (mindkét együttes már korábban bejutott a négy közé, az eredmény jelentősége, hogy így az ETO esélye megnőtt a csoportelsőségre), amikor Knezevic odasétált Görbicz elé, és olyasmit művelt, amilyet ezen a szinten, a nemzetközi élsportban talán csak Zinédine Zidane Marco Materazzival, a 2006-os labdarúgó-vb döntőjében.

„Kedves Anita, szeretnék elnézést kérni tőled a megbocsáthatatlan tettemért, valamint a klubomtól, amelyet mindennél jobban szeretek és tisztelek, továbbá a közönségtől. Sajnos ezzel nemcsak magamat, hanem olyan embereket is megbántottam, akiket mélyen tisztelek, köztük téged is. Megteszek minden tőlem telhetőt, hogy ne ez alapján ítéljenek meg, és ez a cselekedet ne tegye semmissé mindazt, amit a sportágért tettem, mert ez nem a valódi képet festi rólam. Tisztában vagyok vele, hogy ez sok erőfeszítést kíván majd, de vállalom a kihívást, ahogyan a múltban oly sokszor. Remélem, megerősödve kerülök ki ebből az ügyből, és meg tudom mutatni mindenkinek, hogy Milena Knezevic igenis tiszteli a fair playt, és él-hal ezért a gyönyörű sportágért” – írta nyílt levelében a montenegrói játékos.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.