Balotelli, takarodj! – így fogadták a Milant

Betelt a pohár a Milan fanatikusainál, a Madridból hazaérkező csapatot tüntetők várták a Malpensa repülőtéren.

Ch. Gáll András
2014. 03. 13. 9:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy korszak bizonyosan lezárult az AC Milannál az Atlético Madridtól kedden elszenvedett 4-1-es vereség, és a csúfos BL-búcsú után. Ma már senkit sem érdekel, a hét BEK–BL-trófea, a három interkontinentális kupa, az egy klubvilágbajnokság, a 18 olasz bajnoki cím és az öt kupa. Csak az a fontos,ahogy mostanság szerepel a csapat,és az bizony maga a horror.

A klub, amelynek a valóságban Silvio Berlusconi, papíron a lánya, Barbara az elnöke, elveszítette az Észak támogatását. Csak tizedik a Serie A-ban, húsz ponttal lemaradva a még BL-indulást jelentő harmadik helyet birtokló Napoli mögött. És a gárda tele van aggastyánokkal: a kapus Christian Abbiati a 37. évét tapossa, Daniele Bonera, Michael Essien és Kaká egyaránt 32, Robinho 30, majdnem annyi idősek, mint az edzőjük, Clarence Seedorf, akivel még együtt futballoztak.

A bomba a milánói Malpensa repülőtéren robbant tegnap, amikor a csapat hazaért a madridi vesszőfutásból. „Balotelli, takarodj vissza az Interhez! Egy vagyonba kerültél, és nem csinálsz semmit!” Ezzel a „köszöntéssel” fogadták az amúgy egyáltalán nem öreg, 23 éves centert, akit a kudarcsorozat okozójának tettek meg.

Seedorf pontosan tudja, hogy nagy a baj. Kijelentette, hogy a szezonnak már annyi, és meg kell kezdeni a csapat újjáépítését.

„A csapat nehéz időszakot él át, nem most kezdődtek a bajok, a kiesés a BL-ből csak az utolsó csepp volt a pohárban. Súlyos csapás volt, de nem az volt az oka, hogy a játékosok nem küzdöttek. Az okok mélyebbek” – mondta Seedorf.

Balotelli pingpongozott, amikor sérült volt a válla

A minőséggel van probléma. Az öregek már legfeljebb a Serie A középmezőnyének a szintjét ütik meg, nem az európai élvonalét, a fiatalok pedig nem fejlődnek az elvárható tempóban. A kivétel talán csak De Sciglio, El Shaarawy és a frissen igazolt Taarabt. Balotelli sem jelenti a megoldást, akit pedig megváltóként fogadtak, amikor megérkezett a Manchester Citytől. Ma viszont már ő a szurkolói támadások céltáblája. Amikor például állítólag sérült volt a válla, kirakott az internetre egy olyan fotót, amelyiken pingpongozott... Szóval, komolytalannak tartják a szurkolók.

A klub játékospolitikájával is elégedetlenek a rajongók. Senki sem érti, hogy miként lehet a Milan jelképe Kaká, az a veterán, akit gyakorlatilag elzavartak a Real Madridtól, mert annyira gyenge volt az erőnléte, hogy csak perceket tudott játszani...

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.