BL: továbbjutott az FC Barcelona és a Paris Saint-Germain

Az FC Barcelona és a Paris Saint-Germain jutott tovább a labdarúgó-Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéből.

2014. 03. 12. 22:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A katalán sztárcsapat a Manchester City vendégeként aratott 2-0-s siker után saját pályáján is fölényben volt az első – még gól nélküli – félidőben. A szünet után Messi a kapufát találta el, ám a 67. percben már nem hibázott, és megadta a „kegyelemdöfést” az angoloknak. A hajrában született egy-egy gól már nem hozott érdemi változást.

A párizsi alakulat négygólos előnnyel kezdte meg a visszavágót a Bayer Leverkusen ellen, amely már a hatodik percben vezetéshez jutott Sam révén. A meccs mégsem lett izgalmas, mivel Marquinhos a 13. percben egyenlített, majd a németeket erősítő Rolfes 28. percben büntetőt rontott. A találkozó sorsa az 53. percben dőlt el, amikor Lavezzi lövésével 2-1 lett a PSG-nek, onnantól pedig a Can kiállításával megfogyatkozott Bayernek már öt gól kellett volna a továbbjutáshoz.

A negyeddöntő sorsolását jövő pénteken tartják.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:
FC Barcelona (spanyol) – Manchester City (angol) 2-1 (0-0)

gól: Messi (67.), Alves (91.), illetve Kompany (89.)
Továbbjutott: a Barcelona, kettős győzelemmel, 4-1-es összesítéssel.

Paris Saint-Germain (francia) – Bayer Leverkusen (német) 2-1 (1-1)

gól: Marquinhos (13.), Lavezzi (53.), illetve Sam (6.)
piros lap: Can (Bayer Leverkusen, 68.)
Továbbjutott: a PSG, kettős győzelemmel, 6-1-es összesítéssel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.