Csak éppen nem fütyörészett a Bayern

1-1-gyel hagyta futni a címvédő az Arsenalt a BL-nyolcaddöntő visszavágóján, pedig ötöt is rúghatott volna.

2014. 03. 12. 0:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első félidőben eldugta a labdát a Bayern München az Arsenal elől, csak az utolsó öt percre rázta meg magát. Akkor három gólt is rúghatott volna, de kimaradtak a ziccerek. A második félidőben Schweinsteiger gólja mindent eldöntött, még akkor is, ha a sérülése miatt ebben az idényben az első BL-meccsét játszott Podolski gyorsan egyenlített. A végén Thomas Müller még büntetőt is hibázott, ezúttal ez is belefért. Robben buktatása után a megítélt 11-es miatt Arsene Wenger a vendégek mestere hevesen gesztikulált, de később lehiggadt.

„Az volt a célunk, hogy minimálisra csökkentsük a hibáink számát, ezt teljesítettük. Intelligensen futballoztunk, végig uraltuk a mérkőzést. Ugyan nem fütyörészve nyertünk, de biztosan. Elégedett vagyok” – értékelt Pep Guardiola, a Bayern mestere.

„Az első mérkőzésen vesztettük el a párharcot. Nagy érvágás volt Szczesny kiállítása. Mesut Özil combhajlító izma megsérült, ezért kellett lecserélnem, még nem tudom, mennyit kell kihagynia” – próbálta magyarázni a kiesést Arsene Wenger.

A Bayern Münchenben kellemes meglepetés volt a sérüléséből visszatért Bastian Schweinsteiger erőtől duzzadó játéka, aki úgy nyilatkozott a meccs után, a rengeteg edzésnek hála már szinte csúcsformában van,

Bayern München (német) – Arsenal (angol) 1-1 (0-0)
gól: Schweinsteiger (54.), illetve Podolski (57.)
Továbbjutott: a Bayern München, 3-1-es összesítéssel

Atlético Madrid (spanyol) – AC Milan (olasz) 4-1 (2-1)
gól: Diego Costa (3., 85.), Arda Turan (40.), Raúl Garcia (71.), illetve Kaká (27.)
Továbbjutott: az Atlético Madrid, kettős győzelemmel, 5-1-es összesítéssel

A további program:
szerdán:
FC Barcelona (spanyol) – Manchester City (angol) 20.45 (az első mérkőzésen: 2-0)
Paris Saint-Germain (francia) – Bayer Leverkusen (német) (4-0)

március 18., kedd:
Chelsea (angol) – Galatasaray (török) 20.45 (1-1)
Real Madrid (spanyol) – Schalke 04 20.45 (6-1)
március 19., szerda:
Manchester United (angol) – Olimpiakosz (görög) 20.45 (0-2)
Borussia Dortmund (német) – Zenit (orosz) 20.45 (4-2)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.