Debrecenben megverték a világbajnokot

Vass Dóra szalaggal döntős a világkupán, és kéziszercsapatunk is kiköszörülte a csorbát a Főnix-csarnokban.

2014. 03. 15. 20:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A debreceni Főnix-csarnokban a huszonnégy ország versenyzőit felvonultató világkupán az összetett versenyt meglepetésre nem a karikával világbajnoki címvédő ukrán Anna Rizatdinova nyerte, a tavalyi kijevi vb összetett második helyezettjének nálunk is ezüst jutott. Az aranyat Alekszandra Szoldatova vitte el, aki az oroszoknál nincs is ott a legjobb három között – akiket nem hoztak el hozzánk –, ez is mutatja a kiapadhatatlan forrásaikat. S a bronz is az övék lett, Jelizaveta Nazarenkováé, szintén a B csapatukból.

Vass Dóra (nyitó képünkön) szombaton sokkal jobban teljesített, mint pénteken, az erős mezőnyben végül tizedik lett, szalaggal pedig a nyolcadik helyen még éppen becsúszott a vasárnapi fináléba.

„Eddig kicsit nagyobb volt a görcs bennem, mint kellett volna, de túlságosan is éreztem, hogy teljesítménykényszerben vagyok. Nem is annyira az edzőim részéről volt túlspilázva a dolog, én izgultam a kelleténél sokkal jobban. Az első nap nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, és ma úgy jöttem ki a versenyre, hogy most jól akarom érezni magam. Láttam, hogy itt van több ezer ember, sokkal több, mint pénteken, és nekik pedig semmiképpen sem akartam csalódást okozni” – jegyezte meg Vass Dóra, akit több mint háromezres fős publikum tapsolt meg. Az eredeti tervek szerint közönséggel csak a Főnix-csarnok alsó szintjén számoltak, de olyan nagy volt az érdeklődés a verseny iránt, hogy a felső szektorokat is meg kellett nyitni.

Az egyéni összetettben további három indulónk is helytállt: Böröcz Bianka 21. lett, míg Kécza Daniella és Soós Viktória a rendező jogán versenyen kívül indult, s ha elszámolták volna az eredményeiket, a 29. és a 31. helyen végeztek volna.

Együttes kéziszercsapatunk (Raub Nóra, Horváth Csinszka, Kiss Barbara, Boldizsár Blanka, Ludányi Laura, Wehovszky Vivien) pénteken nagyon elrontotta a tíz buzogánnyal előadott gyakorlatát, de szombaton három labdával és két szalaggal kiköszörülte a csorbát, a brazilokat és a finneket megelőzve negyedik lett. S vasárnap mindkét szerenkénti döntőben újra megtapsoltathatja a közönséget.

A világkupával párhuzamosan futó MTK-kupa nemzetközi junior versenyen Kis Alexandra buzogánnyal a hatodik helyen bejutott a nyolcas döntőbe. Karikával és labdával már pénteken kvalifikálta magát a finálékba. Buzogánnyal – nemzetenként egy fővel számolva – tizedik lett, itt a második számú tartalék lenne, de a rendező ország képviselőjeként ott lehet a döntőben. Karikával és szalaggal pedig – ugyancsak a rendezőt megillető előjogként  – Váray Míra is felléphet a fináléban. A magyar csapat tizenhét együttes között a hatodik helyet szerezte meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.