Diego Costa lekaratézta a Milant

Az Atlético Madrid nem adott esélyt olasz ellenfelének. A brazilból lett spanyol csatár látványos gólt rúgott.

2014. 03. 12. 0:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyszerű lenne Essienre kenni a Milan kiesését. A Chelsea-től a télen érkezett ghánai játékos a 3.  percben eladta a labdát, Koke középre nyeste, érkezett Diego Costa, aki ritkán látható mozdulattal rúgta a „bőrt” a hálóba.

A gyors gól nyilván meghatározta a mérkőzés alakulását, ám ezután Kaká egyenlített, elvileg újra nyílttá téve a párharcot. De csak elvileg. Egyértelműen a madridiak akarata érvényesült, a Milan egyre jobban szétesett – ahogy azt ebben az idényben megszokhattuk. A hazaiak még szünet előtt visszavették a vezetést, majd fordulás után berámoltak még két gólt. Összesítésben az 5-1-es siker már-már kiütés.

„Egészen kiváló volt a hangulat, nagyszerűen kezdtük a mérkőzést. Szerencsére gyorsan megszereztük a vezetést, de a Milan egyenlített. Ideges voltam, hiszen a Milanban olyan futballisták játszanak, mint Kaká, Balotelli. Szerencsére az én játékosaim is tudták a dolgukat. Csak 3-1 után nyugodtam meg, akkor már tudtam, hogy megvan a továbbjutás. Nagy pillanat ez a klub életében, azt is mondanám, hogy történelmi. Ám most kell igazán higgadtnak maradnunk, s ugyanebben a szellemben dolgoznunk tovább. Nagyon nehéz negyeddöntő vár ránk, bárki lesz is az ellenfél” – összegzett elégedetten, mégis visszafogottan Diego Simeone.

„Mentálisan nehezen tudja feldolgozni a csapatom, ha hátrányba kerül. Ez történ most is. Ugyan egyenlítettünk, de aztán újabb hibák jöttek. Csalódott vagyok, nem ezt a teljesítményt vártam. A Bajnokok Ligája kiemelt jelentőséggel bírt a számunkra, ezért különösen fájó a búcsú. Új célokat kell találnunk, a Serie A-ban kell a lehető legjobb eredményt elérnünk. Még tizenegy meccs hátra van a bajnokságból, ebből kell a legtöbbet kihozni” – kesergett Clarence Seedort, a Serie A-ban csupán tizedik Milan játékosként eddig messze sikeresebb trénere.

Bayern München (német) – Arsenal (angol) 1-1 (0-0)
gól: Schweinsteiger (54.), illetve Podolski (57.)
Továbbjutott: a Bayern München, 3-1-es összesítéssel

Atlético Madrid (spanyol) – AC Milan (olasz) 4-1 (2-1)
gól: Diego Costa (3., 85.), Arda Turan (40.), Raúl Garcia (71.), illetve Kaká (27.)
Továbbjutott: az Atlético Madrid, kettős győzelemmel, 5-1-es összesítéssel

A további program:
szerdán:
FC Barcelona (spanyol) – Manchester City (angol) 20.45 (az első mérkőzésen: 2-0)
Paris Saint-Germain (francia) – Bayer Leverkusen (német) (4-0)

március 18., kedd:
Chelsea (angol)–Galatasaray (török) 20.45 (1-1)
Real Madrid (spanyol)–Schalke 04 20.45 (6-1)
március 19., szerda:
Manchester United (angol)–Olimpiakosz (görög) 20.45 (0-2)
Borussia Dortmund (német)–Zenit (orosz) 20.45 (4-2)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.