El Clásico Madridban, már bajnok lehet a Bayern

A spanyol bajnokságban vasárnap Cristiano Ronaldóék hét ponttal is megléphetnek a Barcelonától.

2014. 03. 21. 12:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az angol élvonal 31. fordulójában Arsene Wenger ezredik alkalommal ül az Arsenal kispadján, s az biztos, hogy szombat kora délután nem révedhet nyugodtan a múltba, hiszen együttese az éllovas Chelsea-hez látogat. A házigazda a Stamford Bridge-en José Mourinho vezetésével bajnokin még soha nem kapott ki. A Chelsea jelenleg négy pont előnnyel vezet a tabellán a Liverpool és az Arsenal előtt, de utóbbi két együttes egy meccsel kevesebbet játszott. A Liverpool a kiesés ellen küzdő Cardiff vendége lesz, és sorozatban hatodik győzelmét arathatja. A vesztett pontok tekintetében azonban a negyedik Manchester City áll a legjobban, a Chelsea-nél három találkozóval játszott kevesebbet, s hat pont a hátránya. Most az utolsó helyezett Fulham vélhetően nem nagyon nehezíti meg a dolgát. Gera Zoltán kiesés ellen harcoló együttese, a West Bromwich Albion a Hull City vendége lesz.

Premier League, 31. forduló:
szombat:

Chelsea – Arsenal 13.45 (tévé: Digisport 1)
Cardiff City – Liverpool 16.00
Everton – Swansea City 16.00
Hull City – West Bromwich Albion 16.00
Manchester City – Fulham 16.00 (tévé: Digisport 2)
Newcastle United – Crystal Palace 16.00
Norwich City – Sunderland 16.00
West Ham United – Manchester United 18.30 (tévé: Digisport 2)

vasárnap:
Tottenham Hotspur – Southampton 14.30 (tévé: Digisport 1)
Aston Villa – Stoke City 17.00

A német címvédő, a Bayern München akár már a hétvégén, a 26. fordulóban bajnok lehet, s ha ez sikerül, újabb rekordot állít fel: ilyen korán – márciusban, illetve nyolc körrel a vége előtt – ugyanis még egyetlen csapat sem nyerte meg a trófeát a Bundesliga történetében. Az aktuális csúcsot is a bajorok tartják, tavaly április 6-án, hat fordulóval a sorozat zárását megelőzően biztosították be az elsőségüket. A Bayern akkor ér célba szombaton, ha nyer Mainzban, a második Dortmund és a harmadik Schalke pedig nem győz Hannoverben, illetve hazai pályán a Braunschweig ellen. A „hármas kötésnek” utóbbi a leggyengébb pontja, Szalai Ádámék számára vér ciki lenne, ha hazai pályán nem gyűrnék le a sereghajtót. A Hannover, Huszti Szabolcs együttese csak 11. tabellán, a legutóbbi fordulóban azonban Berlinben 3-0-ra verte a Herthát, a Dortmund pedig hazai pályán 2-1-re kikapott a Mönchengladbachtól. Az ötödik Mainz jó formában van, a legutóbbi tizenegy bajnokijából csupán egyet veszített el, ám ez sem fogható a Bayern München mérlegéhez: 25 meccsből 23 győzelem és 2 döntetlen.

Bundesliga, 26. forduló:
péntek:

Freiburg – Werder Bremen 20.30 (tévé: Eurosport 2)

szombat:
Hannover – Dortmund 15.30
Mainz – Bayern München 15.30 (tévé: Eurosport 2)
Schalke – Braunschweig 15.30
Stuttgart – Hamburger 15.30
Wolfsburg – Augsburg 15.30
Mönchengladbach – Hertha 18.30 (tévé: Eurosport 2)

vasárnap:
Nürnberg – Eintracht Frankfurt 15.30 (tévé: Eurosport 2)
Leverkusen – Hoffenheim 17.30 (tévé: Eurosport 2)

Az olasz labdarúgó-bajnokság 29. fordulójának rangadóját az Európa-ligából csütörtökön egyaránt kiesett Napoli és Fiorentina vívja Nápolyban. A tabellán a nápolyiak harmadikok, a firenzeiek negyedikek, ám a két együttest tíz pont választja el egymástól. S a három pontra mindkét gárdának nagy szüksége van, mert Rafael Benítez együttese a Romával nagy harcot vív a Bajnokok Ligája-főtáblát érő második helyért, a lilák pedig csak egy ponttal előzik meg az Internazionalét, kettővel a Parmát. A párharc érdekessége, hogy május 3-án az olasz kupa döntőjében is Napoli–Fiorentina összecsapás lesz. A Serie A-ban tizennégy pont előnnyel vezető Juventus – amely az Európa-ligából a Fiorentinát 1-0-s idegenbeli győzelmével ejtette ki – az utolsó helyezett Cataniához látogat.

Serie A, 29. forduló:
szombat:

Torino – Livorno 18.00 (tévé: Sportklub)
Chievo – Roma 20.45 (tévé: Digisport 2)

vasárnap:
Parma – Genoa 12.30 (tévé: Sportklub)
Bologna – Cagliari 15.00
Internazionale – Atalanta 15.00 (tévé: Digisport 2)
Sampdoria – Verona 15.00 (tévé: Sportklub)
Udinese – Sassuolo 15.00
Napoli – Fiorentina 18.30
Catania – Juventus 20.45 (tévé: Sportklub)
Lazio – Milan 20.45 (tévé: Digisport 1)

A spanyol bajnokság 29. fordulójában vasárnap este Real Madrid – Barcelona csúcsrangadót rendeznek, az El Clásicót külön cikkben vezetjük majd fel. Elöljáróban azt azért jegyezzük meg: nagyot fordult a világ a két csapat októberi összecsapása óta, amelyet a katalánok nyertek meg 2-1-re. Azóta a királyi gárda minden sorozatot tekintve veretlen, harmincegy meccsen át nem talált legyőzőre, és a Primera Divisiónban átvette a vezetést ősi riválisától. S mivel Cristiano Ronaldóék négypontos előnyre tettek szert, a Barca számára hatalmas a tét: ha kikapnak, gyakorlatilag lemondhatnak a bajnoki címről, győzelmükkel viszont a Real sarkába érnének. A döntetlennel nemcsak a Real, az Atlético Madrid is jól járna, amely a sereghajtó Betis legyőzésével egy pontra megközelíthetné a városi riválisát, a Barcelonától pedig három ponttal meglépne.

Primera División, 29. forduló:
péntek:
Celta Vigo – Málaga 21.00 (tévé: Sport 1)

szombat:
Granada – Elche 16.00
Espanyol – Levante 18.00
Valladolid – Rayo Vallecano 20.00
Athletic Bilbao – Getafe 22.00 (tévé: Sport 2)

vasárnap:
Osasuna – Sevilla 12.00
Real Betis – Atlético Madrid 17.00 (tévé: Sport 1)
Valencia – Villarreal 19.00 (tévé: Sport 1)
Real Madrid – Barcelona 21.00 (tévé: Sport 2)

hétfő:
Almería – Real Sociedad 22.00

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.