Frank de Boer váltja Tata Martinót – írja az AD

Hollandiában kész tényként tálalják, hogy Tata Martinót kirúgják a Barcától, és Frank de Boer lesz az új edző.

Ch. Gáll András
2014. 03. 11. 6:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az AD című holland lap úgy tudja, Gerardo Martinót menesztik a Barcelona csapatától, amely a spanyol bajnokságban az utóbbi kilenc fordulóban megszerezhető 27 pontból 13-at elveszített három vereség és két döntetlen formájában, s négypontos hátrányba került az éllovas Real Madriddal szemben. A bombaként robbanó hír két nappal a katalánok számára sorsfordító, Manchester City elleni BL-nyolcaddöntő visszavágója előtt látott napvilágot.

Frank de Boer 1998 és 2003 között a Barca erőssége volt, ellenben 2010 óta az Ajax szakvezetője, és a holland televízióban úgy nyilatkozott, hogy remekül érzi magát az amszterdami klubnál. (Amelyet a Red Bull Salzburg, Gulácsi Péter csapata 6–1-es összesítéssel búcsúztatott az Európa-ligából.)

De Boerrel együtt Arsene Wengert és Luiz Felipe Scolarit is emlegetik Martino lehetséges utódjaként.

Ugyanekkor az Elconfidencial.com nevű spanyol honlap arról ír, hogy Pep Guardiola már 2011-ben előre látta azt, ami most van kibontakozóban a Barcánál. A csapat akkori edzője többször is nyomatékosan figyelmeztette Sandro Rosell klubelnököt, hogy Lionel Messi igényeit minden tekintetben ki kell elégíteni, különben az argentin boldogtalan lesz, és annak a csapat issza meg a levét.

Messi legfontosabb kívánsága jó barátja, Sergio Agüero leszerződtetése lett volna, a Manchester City argentinja helyett azonban Neymarra hajtott rá a klubvezetés, és le is szerződtette a brazilt. Messi és Neymar között azonban nem működik a kémia, egyikük sem játszik jól, miközben egy másik törésvonal is mutatkozni kezd. Ez pedig az öltöző válogatott veteránjai, Xavi, Iniesta, Piqué és Puyol, illetve Messi között húzódik. A négy „nehézsúlyú” azt vallja, egy idő után határt kell szabni Messi kérései teljesítésének, mert bármennyire is kulcsfigura a Bolha, a klubnál egyetlen játékos sem lehet nagyobb.

És ami korábban elképzelhetetlen lett volna, az most már reális forgatókönyv: Messi távozhat a Barcától. Akár a Manchester Cityhez (Agüero klubjához!), akár a PSG-hez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.