Giggs lehet a beugró, ha menesztik Moyest

Az MU legendájának és trénerének megromlott kapcsolata új irányt vehet. Ferguson szervezkedik a háttérben.

NM
2014. 03. 19. 12:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Goal.com szaklap értesülései szerint a hangadó, idősebb játékosok elvesztették bizalmukat Moyesban. Ebbe a körbe tartozik a trénerrel sokáig lojális Ryan Giggs is. Ám a 40 éves walesi legenda január óta egyetlen meccset sem játszott a csapatban, sőt Moyes gyakran a keretbe sem nevezte őt. Érthető, hogy a sorozatos kudarcok Giggset is megingatták, aki rangidősként már jó ideje nem egyeztet a „főnökkel” a csapat dolgairól.

Egyedül persze semmire sem mehetne. Sokak szerint az a döntő mozzanat, hogy a háttérben Sir Alex Ferguson is megmozdult. Az utolérhetetlen menedzser egészen januárig feltétlen bizalmáról biztosította David Moyest, az elmúlt hetekben hallgatott, a napokban pedig a tettek mezejére lépett. Vasárnap az egyik hotelben találkozott az elmúlt másfél évtized másik meghatározó játékosával, Paul Scholesszal és a korábbi ügyvezető igazgatóval, David Gill-lel, s persze nem délutáni teára ültek össze, hogy a változékony időjárásról cseréljenek eszmét.

Ferguson szerepe azért is perdöntő, mert a többségi tulajdonos Glazer család a mai napig ad a véleményére. Glazeréket elsősorban nem is a rossz eredmények aggasztják, hanem az a tény, amit a vasárnapi, Liverpool elleni kudarc is megmutatott: szemernyi fejlődés sem látható a United játékában.

Moyes küszöbön álló menesztése persze ma még csak spekuláció, de nagyon gyorsan a rideg valóság lehet. Sokat nem is kell rá várni. Ha ma este a Manchester United nem tudja ledolgozni a 2-0-s hátrányát az Olympiakosszal szemben, s kiesik a Bajnokok Ligájából, akár már holnap bekövetkezhet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.