Gomes: Csak az egér fut el

A Videoton vezetőedzője szerint a játékvezetők szándékosan büntetik a csapatát.

2014. 03. 17. 3:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hallotta a közönség reakcióját?
– Igen. A szurkolók, mint minden klubnál, mindig nyerni akarnak. S különösen a nagy kluboknál nehezen emésztik meg, ha ez nem sikerül. A Pécs ellen igazuk volt, mert nem játszottunk semmit. Ma viszont nem volt igazuk, mert küzdöttünk becsülettel, jól futballoztunk a Győr ellen. Sajnos nem csak az ellenféllel, az ellenfél tizenegy játékosával kell megküzdenünk. S a váratlan dolgokra nem lehet felkészülni. Persze tisztában vagyok azzal, hogy a vezetőedző a felelős mindenért. De ami történik, az nemcsak a vezetőedző, hanem az egész klub bőrére is megy.

A játékvezetőkről beszél?
– Természetesen. Gyurcsót egyértelműen szabálytalanul szerelték a tizenhatoson belül. Ez akkor is úgy van, ha a tévében a szakértők nem ezt mondják. Ádám megcsinálta az első cselt, a második után pedig akasztották. Ugyanaz az ember tévedett a kárunkra, mint aki Debrecenben. Ott Nikolics gólját vette el tévesen, lesre hivatkozva, majd a Debrecennek megadott egy szabálytalan gólt. Így kaptunk ki 2–1-re. Ez a bíró ellenem van. Nem tudom, miért, én nem adtam rá okot. Hadd kérdezzek én valamit! Ha az egyik játékos ráugrik a másikra, s ellöki, az szabálytalan? Az, ugye? Ez történt a Győr góljánál, Martínez ellökte Caneirát, de a bíró megadta a gólt. A Videoton nagy klub, megérdemli az elismerést, tiszteletet, mégsem kapja meg. Nagyon jó a kapcsolatunk mindenkivel, a szövetséggel, az ellenfelekkel, edzőkkel, játékosokkal, a pályán mégsem kapjuk meg az egyenlő elbírálást.

Ha ilyen nagy nyomás alatt kell dolgoznia, kitart, vagy feladja?
– Csak az egér fut el félelmében

S nem tart attól, hogy elküldik?
– Ez nem az én döntésem. Erre nem tudok felelni, nem én vagyok a tulajdonos, az elnök.

Mit mondott a játékosoknak a mérkőzés után?
– Utolsóként értem be az öltözőbe. Akartam szólni a játékosokhoz, de nem is volt rá szükség. Azt láttam ugyanis, hogy összeölelkezve fogadkoznak. Azt hajtogatták, hogy ha így játszanak a folytatásban, akkor bárkit  legyőzhetnek. Én is így gondolom.

Még megnyerhetik a bajnokságot? Tíz mérkőzésen hét pont hátrányt kell ledolgozni.
– Ha normális körülmények között játszhatunk, akkor igen, megnyerhetjük a bajnokságot. Két hét múlva a Debrecen elleni meccs döntő fontosságú lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.