Gulácsi Péterék Svájcban menetelhetnek tovább

Juventus–Fiorentina olasz rangadó, Sevilla–Betis városi derbi, Tottenham–Benfica és Porto–Napoli slágerek.

Deák Zsigmond
2014. 03. 13. 6:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel a lovaglóizom-sérülést szenvedett Köteles Lászlót három mérkőzés óta nélkülöző Genk honfitársunk hiányában kiesett az Európa-liga előző köréből, a második számú kontinentális futballsorozatban már csak egy magyarért, Gulácsi Péterért szoríthatunk. A Salzburg kapusának március 2-án a Rapid elleni bajnokin egy ütközésnél megroppant az állkapcsa, le kellett cserélni, ám hamar kiheverte az esetet, azóta már védett. Most az El-nyolcaddöntőben az FC Basel ellen is ő áll a háló előtt. Az osztrák együttes a felkészülési találkozókkal együtt 16-os győzelmi sorozatot mutathat fel, a nemzetközi porondról legutóbb kettős győzelemmel, 6–1-es gólkülönbséggel takarította el az Ajaxot. Ezek után a svájci gárdával szemben sem esélytelen csütörtökön, illetve a visszavágón.

Biztosan jut majd olasz és spanyol csapat a nyolc közé, mivel a Juventus a Fiorentinával, a Sevilla pedig a városi rivális Betisszel találkozik. A torinóiak vasárnap bajnokin verték 1–0-ra a firenzeieket, de októberben 4–2-re kikaptak, úgyhogy nem mehetnek biztosra. A Sevilla és a Betis rivalizálása 1928-ig nyúlik vissza, a mostani lesz a 108. összecsapásuk, de az első a nemzetközi színtéren. A sokszor feszült hangulatú csaták az utóbbi időben kevesebb izgalmat, októberben 4–0-s, előtte 5–1-es hazai sikert tartogattak a Sevilla pályaválasztásával. Az ősszel még egyformán BL-szereplő két portugál sztárcsapat, a Porto és a Benfica is kőkemény ellenfelet fogott ki: a Napolit és a Tottenhamet. Kérdés, hogy a Valencia ellen folytatódik-e a bolgár Ludogorec menetelése.

Ludogorec (bolgár)–Valencia (spanyol) 19.00
Porto (portugál)–Napoli (olasz) 19.00 (tévé: Digi 2)
FC Basel (svájci)–Salzburg (osztrák) 19.00 (Digi 1)
Juventus (olasz)–Fiorentina (olasz) 21.05 (Digi 1)
Alkmaar (holland)–Anzsi Mahacskala (orosz) 21.05
Lyon (francia)–Plzen (cseh) 21.05
Sevilla (spanyol)–Betis (spanyol) 21.05 (Digi 2)
Tottenham (angol)–Benfica (portugál) 21.05 (Story4)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.