Gut, besser, Fenninger – így fokozzák a hölgyek

Két futammal a világkupa zárása előtt eldőlt az összetett verseny a nőknél alpesi síben.

NM
2014. 03. 13. 14:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még két viadal hátravan, de a 24 éves kiválóság behozhatatlan előnyre tett szert a harmadik helyen álló Gut előtt; a második helyen álló német Maria Höfl-Riesch pedig már nem lehet veszélyes rá, hiszen a vállsérülése miatt számára már véget ért a szezon.

Anna Fenninger pályafutása legjobb idényét zárja. Szocsiban szuper-óriásműlesiklásban megnyerte pályafutása első olimpiai aranyérmét, ami mellé még egy ezüstöt is szerzett óriás-műlesiklásban. Még 2011-ből van világbajnoki címe is, így már minden fontos címet begyűjtött. Persze biztosan nem éri be ennyivel, most van a legideálisabb korban. Már tavaly is őt választották hazájában az év női sportolójává, aligha kérdéses, hogy megvédi e címét.

Fő vetélytársa, a Szocsiban lesiklásban bronzérmes Lara Gut 22 éves, a szlalom olimpiai bajnoka, Mikaela Shiffrin pedig csupán 19, a következő években valószínűleg ők hárman uralják a női alpesisí-mezőnyt, átvéve a stafétabotot a Maria Höfl-Riesch, Tina Maze, Lindsey Vonn triótól.
Az összetett vk állása: 1. Fenninger 1271 pont, 2. Höfl-Riesch (német) 1180, 3. Gut 1056.

A férfiaknál csütörtökön szuper-óriásműlesiklásban a francia Alexis Pinturault győzött, s mivel az összetett versenyben élen álló norvég Aksel Lund Svindal csak 16. lett, azaz nem szerzett pontot, az osztrák Marcel Hirscher pedig a 12. helyen zárt, egyre szorosabb az összetett állása, a Szocsiban érem nélkül maradt Svindal előnye 19 pontra olvadt a műlesiklásban győztes Hirscher előtt.
Az összetett vk állása: 1. Svindal 1091 pont, 2. Marcel Hirscher (osztrák) 1072, 3. Pinturault 919.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.