Három és fél év börtön a Bayern München elnökének

A bíróság bűnösnek találta a sportvezetőt hétrendbeli, nagy értékre elkövetett adócsalásban.

2014. 03. 13. 13:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bíróság bűnösnek találta a sportvezetőt hétrendbeli, nagy értékre elkövetett adócsalásban, amiért 2003-tól 2009-ig nem tüntette fel az adóbevallásában tőzsdei és devizapiaci ügyletekből származó nyereségét. Az ügyészség öt és fél év börtönbüntetés kiszabását kérte, a védelem álláspontja szerint pedig legfeljebb felfüggesztett büntetés indokolt, mert Uli Hoeness feljelentést tett saját maga ellen. Az ítélet nem jogerős.

A Bayern München elnöke hétfőn, az első tárgyalási napon beismerő vallomást tett, és hangsúlyozta, hogy az ügy összes részletét fel akarja tárni, ezért a titkos svájci számlájával összefüggő valamennyi iratot átadta a hatóságoknak. Hoeness egyik ügyvédje pedig a vádiratban szereplő adatokat korrigálva közölte, hogy ügyfele további 15 millió euró adó bevallását is elmulasztotta, és így összesen 18,5 millió euró adóhiány róható a terhére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.