Hiábavaló volt a fehérváriak nagy hajrája

Negyedik alkalommal is kikapott az olaszországi HC Bozentől a negyeddöntőben, így búcsúzott a Sapa Fehérvár AV19 az osztrák jégkorongligától.

TK
2014. 03. 14. 21:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első három összecsapáson a dél-tiroli együttes győzött, először hosszabbításban, majd kétszer simábban. Ezúttal nem Hetényi, hanem Bálizs védett, aki az első harmadban remekelt, akárcsak a túloldalon Hübl.

A második harmad elején emberelőnyhöz jutott a Bozen, és egy távoli lövésnél Santorelli korcsolyájáról pattant a korong a kapuba. Mivel nem volt szándékos rúgómozdulat, a találat érvényes volt. Másfél perc múlva ismét kihagyott a fehérvári védelem, a Bálizsról kipattanó korongot az őrizetlenül hagyott Gander vágta be.

Nem zuhant össze a két bekapott góltól a magyar együttes, Sarauer – ugyancsak egy kipattanót követően – közelről nem hibázott. Videóbírói bizonyíték kellett ahhoz, hogy a gólt megadják. A szépítés ellenére sok volt a hiba ebben a szakaszban a Volán játékában, így csak Bálizs bravúrjainak köszönhetően nem nőtt a különbség, egyszer pedig a kapuvason csattant a korong.

A 46. percben aztán – Nicoletti jóvoltából – mégis betaláltak az olaszok. Utolsó tartalékait mozgósította ezután a hazai gárda, és egy alkalommal a lopott korongot Németh Attila a bal felső sarokba lőtte. A fiatal csatár volt a fehérvári csapat első nem légiós gólszerzője a rájátszásban.

Az egyenlítés Benk révén jött össze, miközben egymást követték a Volán-helyzetek. A bolzanói edzőnek még időt is kellett kérnie, akkora volt a zavar a vendégcsapat játékában. Ahogy azonban kikerültek a hullámvölgyből a dél-tiroliak, egy újabb védelmi hibát kihasználva Egger bombázott a jobb felső sarokba, eldöntve ezzel a meccset és a továbbjutást is. A mindent eldöntő találat 2 perc 53 másodperccel a vége előtt született.

Negyeddöntő, 4. mérkőzés:
Sapa Fehérvár AV19 – HC Bozen 3-4 (0-0, 1-2, 2-2)
gól: Sarauer (27.), Németh (52.), Benk (55.), illetve Santorelli (23.), Gander (24.), Nicoletti (46.), Egger (58.)

A párharcot 4-0-s összesítéssel a bolzanói csapat nyerte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.