Hrutka csúnya ügybe keveredett Újpesten

Ott sem volt a szerződés megkötésekor, mégis szerepel a neve a papíron. Most magyarázkodhat.

Gabay Balázs
2014. 03. 18. 3:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hrutka János neve immár labdarúgó menedzserként bukkant fel az Újpest zavaros ügyeivel kapcsolatban. Az egykori válogatott labdarúgót a BTC Limited nevű cég tüntette fel az Újpest FC Kft.-vel kötött egyik szerződésben. Hrutka úgy szerepel, mint az egyik játékos értékesítésekor a cég képviselőjeként megjelent menedzser, miközben nemhogy ott sem volt a szerződéskötéskor, és az aláírása sem szerepel sehol, de nem is volt köze az érintett újpesti futballista eladásához.

A volt labdarúgó az MNO-nak kifejtette: a volt újpesti focisták közül Korcsmár Zsoltnak valóban ügynöke volt régebben, Dusan Vasziljevicsnek viszont nem. Utóbbinak csupán segített a IV. kerületbe igazolni. Mint mondja, a játékosok értékesítése ügyében, mellyel kapcsolatban összefüggésbe hozták a nevét, nincs szerepe. Felhatalmazást kapott az újpesti vezetőktől, hogy segítsen a futballisták eladásában, de ez végül más menedzsereknek sikerült.

Hrutka leszögezte: van követelése az Újpest felé, de nem az említett 2 játékos végett, és nagyságrendekkel kisebb mértékben. Hozzáteszi, abban nincs semmi kivetnivaló, ha valaki hozzá akar jutni jogos járandóságához 6 év után. A volt válogatott elmondta azt is, nincs bíróság előtt az ügye, de továbbra is várja a 2008-as üzletből őt megillető pénzt, mely az Újpest könyveiben is szerepel, és azt a klub soha nem vitatta.

Megkérdeztük tőle, mely cég kötelékében bonyolította a 2008-as játékosbizniszt, de mint mondta, erről – lévén üzleti titok – nem kíván beszélni. Hrutka, jogi úton vesz elégtételt a belga tulajdonos vele kapcsolatos rágalmai miatt. Ugyanis, mint mondja, nem csak Duchatelet érvelése nem fedte az igazságot, de az összegek sem stimmeltek, melyek kapcsán őt kapcsolatba hozták a lilákkal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.