Ikszelt Podgoricában a Győr

Nagy lépést tett a csoportgyőzelem felé a címvédő.

2014. 03. 09. 20:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két együttes február elsejei, győri összecsapásán 23-23-as döntetlen született, a magyar bajnoknak ebben az idényben a mostani volt a második pontvesztése a nemzetközi porondon. A Győr a zárókörben a norvég Larvikot fogadja.

Eredmény:
női BL, középdöntő, II. csoport, 5. forduló:
Buducnost Podgorica (montenegrói) – Győri Audi ETO KC 26-26 (14-12)

Jól kezdett a magyar csapat, de 4-1 után felzárkóztak, majd fordítottak a hazaiak, akik enyhe fölénybe kerültek, s a szünetre kétgólos előnyt gyűjtöttek. A fordulás után lerohanta riválisát a házigazda, s pillanatok alatt négy góllal elhúzott. A Győr ekkor ébredt, faragott hátrányából, majd egy kettős emberelőnyös helyzetet nem tudott kihasználni, sőt gólt kapott, de ez sem törte meg. Tartotta a lépést ellenfelével, s hat perccel a vége előtt egyenlített, majd újabb egy perc elteltével át is vette a vezetést. A hajrá izgalmasan alakult, de végül csak hazaiak tudtak újabb gólt elérni, így döntetlen lett a vége.

szombaton játszották:
Larvik (norvég) – Krim Ljubljana (szlovén) 28-22 (14-12)

Az állás: 1. (és már továbbjutott) Győr 8 pont, 2. (és már továbbjutott) Podgorica 7, 3. Larvik 3, 4. Ljubljana 2

Az első két helyezett léphet pályára a májusi, budapesti négyes döntőben, a csoport győztese a másik kvartett második helyezettjével játszik majd az elődöntőben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.