Két brazil dudás sem fér meg egy csárdában

A brazil futball két korábbi csillaga, Romario és Ronaldo ismét összeszólalkozott egymással.

BuL
2014. 03. 18. 13:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1994-es vb-n győztes csapat sztárja, Romario azt kérte számon a 2002-es vb gólkirályán, hogy hiába ígért ingyenjegyeket a nyári brazíliai labdarúgó-világbajnokságra a fogyatékkal élők számára, abból semmi nem lett. Állítását egy fotóval támasztotta alá, mely még 2011-ben készült azon a rendezvényen, melyen mindketten jelen voltak, s Ronaldo bejelentette az ingyenjegyeket.

Ronaldo, aki tagja a szervezőbizottságnak, válaszul kijelentette, hogy a brazil szövetség ígért 32 ezer belépőt, nem ő, s mivel nem tagja a szövetségnek, nem is rajta múlt annak teljesítése. A képre utalva megjegyezte: azért volt ott a rendezvényen – akárcsak Romario –, hogy támogassa a kezdeményezést.

„Nagyon elgondolkodtató, hogy Romario megint olyan dolgot kér rajtam számon a nyilvánosság előtt, melynek teljesítése nem tőlem függ – kommentálta közleményben Romario támadását Ronaldo. – A képviselő úrnak inkább azzal kellene foglalkoznia, hogy kiálljon az emberek és az intézmények jogaiért. Mindenki jobban járna.”

A 37 éves, kétszeres világbajnok Ronaldo ugyanakkor hozzátette, őt is zavarja az ingyenjegyek elmaradása, és támogatja Romariót abban, hogy kiderítse, mi történt. Ha viszont legközelebb szüksége lenne Romariónak a segítségére – folytatta –, akkor egy kicsit legyen finomabb.

Az 1994-es vb legjobb játékosának választott Romario, akinek az egyik gyermeke fogyatékkal él, parlamenti képviselővé válása óta küzd a fogyatékosokért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.