Kezünkben szelvény, szívünkben izgalom

A sportfogadás ma már sokaknak megélhetés, életmód, de legtöbbeknek még mindig szenvedély, hobbi, játék.

Éliás András
2014. 03. 14. 15:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rijeka–Recco (férfivízilabda-Bajnokok Ligája)

Nehéz megítélni a vízilabda-Bajnokok Ligája valódi szerepét, tényleges nívóját, ugyanis évről évre előfordul, hogy élcsapatok pénzügyi és szakmai okokból visszalépnek a sorozattól. Az azonban, biztos, hogy az ott lévők között számos igazán jó csapat van, amelynek tagjai mindennél jobban vágynak a BL-győzelemre.  Az egyik ilyen gárda a Varga testvéreket is foglalkoztató Primorje Rijeka, amely a legrangosabb európai kupasorozat egyik nagy esélyese. Ennek megfelelően az első helyen áll csoportjában, s az is jelzésértékű, hogy százszázalékos teljesítménnyel és imponáló gólkülönbséggel vezeti az egyik legerősebb bajnokságot, az Adria Ligát. Ellenfele nincs könnyű helyzetben, hiszen a korábban megközelíthetetlen, sokszor csak világválogatottként emlegetett Pro Recco a tulajdonos távozása óta már nem úgy szerepel, mint korábban. Mindennél többet elmond, hogy csoportjában csupán negyedik, így nem áll továbbjutó helyen a Bajnokok Ligájában. Hogy mi szól még a Fiume mellett? Az olaszországi odavágón is nyertek.

137., VK Primorje Rijeka – ASD Pro Recco: 1 (1,55)

 

Bayern München – Leverkusen (labdarúgás, Bundesliga)

A Leverkusen bántóan egyoldalú párharc után esett ki a BL-ből, és négy legutóbbi meccsén csupán egy ponttal gazdagodott, s közvetlen riválisaitól szenvedett vereséget. Eközben a Bayern Münchent nyugodtan emlegethetjük Európa egyik legjobb formában lévő csapataként. A Bajnokok Ligájában túljutott az idén remekül muzsikáló Arsenallal szemben, a Bundesligát pedig már 20 ponttal több mint magabiztosan vezeti. A három pont mellett nem kevés góllal is megörvendeztették a szurkolókat: az utóbbi négy meccsükön egyszer sem maradtak négy szerzett gól alatt, az összes idei bajnokit vizsgálva pedig három gól/meccs átlaggal bírnak a müncheniek. Ugye önök sem lepődnének meg a hendikepes győzelmen?

149., *(0-1) FC Bayern München – Bayer 04 Leverkusen: 1 (1,42)

 

Lyon – Monaco (labdarúgás, Ligue 1)

Igazi futballcsemegét tartogat nekünk a hétvége Franciaországban. A 2000-es éveket uraló Lyon mérkőzik meg az orosz pénzzel újra a csúcsra vágyó Monacóval. A Lyon számára nem indult jól az idény, de Rémi Garde nem hagyta veszni az idei bajnokságot, és remekül összekapta botladozó együttesét, s most már csupán három pontra van a nemzetközi szereplésre jogosító helyezéstől. Nem lesz könnyű azonban folytatni a felzárkózást, ugyanis a Monaco legnagyobb sztárja, Radamel Falcao nélkül is remekül teljesít, és őrzi második helyét a szép lassan nemzetközi csúcscsapattá érő PSG mögött. Mindkét csapatnak komoly tervei vannak tehát, ami szerintünk a nézőket egy remek mérkőzéssel, a csapatokat pedig 1-1 ponttal fogja gazdagítani.

233., Olympique Lyonnais – AS Monaco FC: X (2,90)

 

Videoton Győr (labdarúgás, NB I)

Azt hihetnénk, a második és a harmadik hely nem olyan rossz – de nem ennél a két csapatnál. A Videoton számára csak a bajnoki cím lehet cél, ezt hangoztatja minden, a klubnál dolgozó személy. Nincs ez másként Győrben sem, hiszen bajnoki címvédőként kezdtek neki a szezonnak. A Videotonnál az állandóságra voksoltak, nem volt sem edzőváltás, sem igazi játékosmozgás a télen. Az eredmény két tavaszi döntetlen, amelyekkel már ötmeccsesre nőtt a nyeretlenségi sorozat. A Győrnél Pintér Attila távozása után Horváth Ferenc ült le a padra, de eddig nem sikerült megtalálnia csapatát. Döntetlen a Fradi, Vereség a Pécs ellen, és a Magyar Kupában is alulmaradtak a Kecskeméttel szemben. Nehéz választani két ilyen állapotban lévő csapat között, mégis úgy gondoljuk, hogy a Videoton hamarabb talál magára, hazai győzelem születik.

242., Videoton FC – Győri ETO FC: 1 (1.93)

 

Vasas – Nyíregyháza (labdarúgás, NB II)

A Nyíregyháza a hazai másodosztály szintjén bombaerős kerettel vágott neki az egycsoportos NB II-nek, és igen magabiztosan vezeti a tabellát. 18 meccséből 14-szer hagyta el győztesként a pályát, előnye 12 pont a második helyezett Dunaújvárossal szemben, a góllövőlista éllovasa, Bajzát Péter vezérletével a legtöbb gólt szerezte, míg a válogatott keretbe is bekerülő Balogh János a legkevesebb kapott góllal büszkélkedik az idényben. Jó formájukat a tavaszi idényben sem veszítették el a nyírségiek, hiszen a szintén feljutó helyen álló Dunaújváros és az évek óta élvonalbeli álmokat szövögető Békéscsaba is könnyűnek találtatott ellenük. A Vasasnak eddig nem volt túl jó idénye, jelenleg a kilencedik helyen áll, a télen távozott a tulajdonos és az edző, valamint felbontották az összes légiós szerződését. Mondhatjuk, Szanyó Károly vezetésével új alapokra helyezték a csapatot, ami nem is sült el rosszul, hiszen Békéscsabán értékes egy ponttal gazdagodtak, hazai pályán pedig 5-0 arányban győzedelmeskedtek a Tatabánya felett.  A kiesőjelölt Tatabánya és az éllovas azonban más szintet képvisel, a Nyíregyháza tovább fog menetelni az élvonal felé.

244., Vasas SC – Nyíregyháza Spartacus FC: 2 (2,12)


Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.