Kezünkben szelvény, szívünkben izgalom

Végre magyar bajnoki labdarúgómeccsek is szerepelnek tippjeink között. S persze Atlético–Real madridi derbi.

Éliás András
2014. 03. 01. 5:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs egyszerű helyzetben a Kaposvár. Kilenc megszerzett pontjával utolsó a tabellán, és nyolc ponttal van lemaradva a még bennmaradó Puskás Akadémia csapatától. Az őszi szezon végén távozott 12 játékos és Prukner László vezetőedző, utóbbi helyét Selymes Tibor vette át. A szakemberrel csapatra való játékos érkezett Somogyba, de kérdéses, hogy az újak képesek-e jó csapatot alkotni és oroszlán módjára küzdeni a Kaposvár bennmaradásáért. Ellenfelük, a Pápa számára sem ígérkezett könnyűnek a tavaszi szezon, hiszen a szponzorok elmaradásai miatt félő volt, hogy a kulcsjátékosok távozni fognak. Tóth Bálint legénysége azonban rugalmasnak bizonyult, és hűséges maradt a Lombardhoz. Ennek következtében a Pápa remek télen van túl, nem talált legyőzőre a felkészülési időszakban, és első tétmeccsén 5-1 arányban diadalmaskodott Kecskeméten a Ligakupában. Ezek után bizakodva utazhatnak Kaposvárra is, ahol bebizonyíthatják, hogy idén tényleg nem fenyegeti őket a kiesés veszélye.
165., Kaposvár–Pápa: 2 (2,35)

A Sporting – Braga párharc az elmúlt években a portugál foci egyik nagy rangadójává nőtte ki magát, hiszen az elmúlt években mindkét csapat meghatározó helyet töltött be a két nagyágyú, a Porto és a Benfica mögött. Leonardo Jardim vezetőedző nagyon jól összerakta a Sportingot a 2013–14-es idényre ennek köszönhetően a tavaly pocsékul szereplő gárda húsz forduló után, a Portot megelőzve a második helyen áll a tabellán. A Braga viszont idén rosszabb szezont fut, és ebben az idényben viszonylag kevés esélye van elérnie az első négy hely egyikét. Úgy gondoljuk, hogy ezt a mérkőzést be is fogja húzni a Sporting, és célba veheti a listavezető Benficát, és ezzel a bajnoki címet egyaránt.
186., Sporting CP – Braga: 1 (1,91)

Bombaformában játszik a Real Madrid: múlt hétvégi győzelmével átvette a vezetést a spanyol bajnokságban, a hétközi BL-fordulóban 6-1 arányban diadalmaskodott Gelsenkirchenben a Schalke ellen.  A tavaly nyáron a csapathoz érkező Carlo Ancelotti immár a Real Madrid történetének legeredményesebb debütáló edzője, hiszen – Manuel Pellegrini rekordját a múltnak átadva – a 75 megszerezhető bajnoki pontból 63-at zsebelt be. Ha kitart a jó forma, akkor az olasz mester célba veheti a José Mourinho által felállított 100 pontos bajnoki rekordot is. Ehhez azonban minden hátralévő bajnokit meg kellene nyernie a csapatnak, köztük a soron következő madridi rangadót az Atlético ellen. Ha az eredményességen túl azt is figyelembe vesszük, hogy a királyi gárda játékosai milyen lendületesen és erőtől duzzadóan játszanak az utóbbi időben, akkor nem kockáztatunk nagyot azzal, ha a derbin Real-győzelemre fogadunk.
198.: Atlético Madrid – Real Madrid: 2 (2,10)

A korábbi olasz szövetségi kapitány, Roberto Donadoni vezetésével remek szezont fut a Parma, és ha ki tudja használni a közvetlen riválisok, például az Inter gyengélkedését, akkor könnyen odaérhet akár az Európa-ligát érő helyekre is. E cél eléréséhez a következő lépcsőfok átlépése igen kényelmesnek és könnyednek tűnik, hiszen a ligautolsó Sassuolo lesz az ellenfele. A házigazda csapat helyzete nem egyszerű: habár 4 pontra van a bennmaradást jelentő helyezéstől, a mutatott játék és eredménysor alapján mégis fix kiesőnek tekinti az olasz média és a szakértők egyaránt. Ebben a helyzetben egy motivált és céltudatos csapat nem hibázhat. E párosításban a Parma lesz ez a csapat, és az őszi meccsük után most is legyőzi a Sassuolót.
211., Sassuolo – Parma: 2 (2,19)

Két többszörös bajnok csatáját, zöld-fehér rangadót hoz az NB I tavaszi nyitófordulója. Az őszi szezonkezdet előtt mindkét csapat a bajnoki címet vette célba, de nem szerepeltek az elvárásoknak megfelelően. A tavaszt már mindkét együttes új szakvezetővel kezdi, de amíg Pintér Attila szövetségi kapitánnyá avanzsált, addig Ricardo Moniz az eredménytelenség áldozata lett.  A hasonló célok elérésére a vezetők különböző utat választottak: Győrre egy fiatal magyar szakvezető, Horváth Ferenc, a Fradihoz neves külföldi szakember, a német Thomas Doll érkezett. Hasonló volt azonban a játékospolitika, a drága pénzért gyenge teljesítményt nyújtók távoztak, és csupán egy-egy szükséges labdarúgó érkezett. A két vezetőedző a felkészülési időszak alapján még nem végzett a csapatépítéssel, az edzőmeccseken igen hullámzó teljesítményt nyújtottak a felek, elég csak megnézni a győriek egy győzelemmel szerénykedő statisztikáját vagy a Fradi Pécs elleni szenvedését a Ligakupában. Tippünk szerint döntetlent hoz a formálódó csapatok mérkőzése.
249.: FTC – Győr, X (3,20)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.