Kispesten zakóztak Kabáték

Legyőzte a Honvéd az Újpestet a labdarúgó-bajnokság 18. fordulójának első, szombati mérkőzésén.

TK
2014. 03. 01. 15:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagy múltú, de a tavaszi szezonnak csupán a 9. és a 10. hely birtokosaként nekivágó fővárosi csapatok találkozóján a hazaiak voltak kezdeményezőbbek, s fáradozásuk jutalmaként a 13. percben meg is szerezték a vezetést. Ekkor egy jobb oldali beívelés után Zivanovic két újpesti védő között az ötösről a kapu jobb oldalába fejelt (1-0). A gól felhozta a vendégeket, ugyanakkor a Honvéd visszább húzódott, átengedve a terepet a liláknak. Ez nem bizonyult jó taktikának, mert még a szünet előtt a sokadik lehetőségét kihasználta az Újpest: Vasiljevic lépett ki, egy csellel még jobb lövőhelyzetbe került, majd a 16-oson kívülről jobbal hatalmas gólt ragasztott a Honvéd kapujának bal oldalába (1-1).

A második félidőben kijjebb jött a hazai gárda a maga választotta, ám nem túl sikeres korábbi védekező állásából, a változtatás pedig gyümölcsöző lépésnek bizonyult. A 64. percben Daud tört be a büntetőterületre, Heris – cserébe egy sárga lapért – lerántotta a középcsatárt, aki a jogosan megítélt 11-esből biztos lábbal lőtte a labdát a hálóba (2-1). A folytatásban is a Honvéd volt az aktívabb, az Újpest kedveszegettnek tűnt. A 81. percben pedig eldőlt a meccs: Vécsei jobblábas bombája nyomán a bal felső sarokban kötött ki a labda (3-1). A vendégek némileg szerencsés módon szépítettek a hajrában, amikor Kosovic közelről a kapuba továbbított (3-2), de az egyenlítés már nem jött össze.

A második 45 percben mutatott igyekezetével, hatékonyabb támadásszövésével a Honvéd megszolgálta a három pontot.

Edzői vélemények:

Marco Rossi (Honvéd): „Tartottam a mérkőzéstől, mert a hathetes felkészülés első négy hetét csak műfüves,kis alapterületű pályán tudtuk végezni, az utolsó két hétben pedig esős, sáros,felázott talajon gyakoroltunk. Az Újpest jó csapat, de még nem volt elég ideje összeszokni. Nekünk voltak jó időszakaink, még nagyobb előnyt is szerezhettünk volna, igaz, a végén viszont akár ki is egyenlíthetett volna az Újpest. Roppant fontos három pontot szereztünk.”

Nebojsa Vignjevics (Újpest): „Nem tudom, miért csak akkor kezdtünk elfutballozni,amikor hátrányba kerültünk... Jobb volt a Honvéd,megérdemelte a győzelmet. A hat,frissen igazolt játékosunk közül csak kettő játszott, egy pedig a kispadon ült, a többieknek vagy nem jött meg a játékengedélye, vagy nem volt rendben az orvosija...”

Vécsei Bálint, a győzelmet jelentő bombagól szerzője: „Életemben először rúgtam ekkora gólt – jobbal. Merthogy ballábas vagyok... Úgy érzem, jól játszottunk a mérkőzés jelentős részében, a végén viszont aggódnunk kellett azért, hogy ne egyenlítsen ki az Újpest. A törökországi kiruccanást nem érzem kidobott időnek,sokat tanultam a Galatasaraynál, annak ellenére, hogy végül nem szerződtetek.”

Budapest Honvéd – Újpest FC 3-2 (1-1)
Bozsik Stadion, 2500 néző, v: Kassai
gólszerző: Zivanovic (13.), Daud (64.), Vécsei (81.), illetve Vasziljevics (44.), Kosovic (86.)
sárga lap: Job (34.), Vécsei (60.), illetve Sztaniszavljevics (29.), Heris (63.)

Budapest Honvéd: Kemenes – Ikenne-King (Ignjatovics a szünetben), Lovric, Baráth, Alcibiade – Job, Hidi, Zsivanovics (Nagy G. 76.) – Vécsei, Daud, Bonazzoli (Holender 62.)

Újpest FC: Dmitrovics – Ngawa, Litauszki, Heris, Antón (Koszovics a szünetben) – Sztaniszavljevics, Vasziljevics, Balogh B. – Tshibuabua (Nagy J. 90.), Kabát, Lázár B. (Zamostny 78.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.