Lefejelték Görbicz Anitát

Vasárnap este döntetlent játszott a Győri Audi ETO KC Podgoricában.

TK
2014. 03. 10. 7:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Görbicz Anitáék 26-26-os döntetlent játszottak a Buducnost Podgorica otthonában a női kézilabda-Bajnokok Ligája középdöntőjének vasárnapi játéknapján, s így nagy lépést tettek a csoportgyőzelem felé.

A mérkőzés utolsó másodperceiben Milena Knezevic lefejelte az őt mezénél megrántó Görbicz Anitát, majd hihetetlen színészi teljesítményről tanúbizonyságot téve eldobta magát. Az esetet a játékvezetők nem vették észre, így megtorlatlan maradt a sportszerűtlen viselkedés.

„Gratulálok a csapatnak, nagyon büszke vagyok a lányokra, hatalmasat küzdöttünk, azt hiszem, óriási dolog Podgoricában döntetlent is játszani! Örülök, hogy függetleníteni tudtuk magunkat a helyi körülményektől” – mondta a meccs után Görbicz Anita csapata Facebook-oldalának.

Kelecsényi Ernő elnök a Petőfi Rádiónak elmondta, hogy az ETO megteszi a szükséges lépéseket az ügyben, amihez természetesen csatolják a felvételeket. A győri zöld-fehér klub elnöke hangsúlyozta, hogy ez az eset árt a sportágnak.

„A felfokozott meccshangulatban gyakran előfordul, hogy egy-egy játékos elveszíti a türelmét. A tegnapi sportszerűtlen viselkedést nagyon nehezen viseltem, csak mára sikerült lehiggadnom. Bízom benne, hogy a klub beadványa eléri a célját, és a sportszerűség megmarad a kézilabdapályán” – nyilatkozta a győriek csapatkapitánya.

Bízunk benne, hogy a nemzetközi szövetségben nem hunynak szemet az eset fölött, és a labdarúgásban is bevett szokás szerint el fogják tiltani a montenegrói játékost.

Az EHF sajtóosztálya az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy a győriek panasza, a csatolt felvétel, illetve a hivatalos jelentés beérkezett a szervezethez. Jelezte, hogy az esetet hamarosan megvizsgálják, s ezt követően döntik el, indítanak-e fegyelmi eljárást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.