Lewandowski nélküli Dortmund a BL negyeddöntőjében

A mindig lelkes Borussia-szurkolók a továbbjutás ellenére komoly kritikával illették a csapatot.

Deák Zsigmond
2014. 03. 20. 11:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyugodtan nevezhetjük a Borussia Dortmund legendájának Sebastian Kehlt, hiszen 2001 óta viseli a sárga-fekete mezt, több mint kétszáz mérkőzést játszott benne, és három bajnoki címet nyert. Viszont már elmúlt 34 éves, sérülések miatt korábban hosszú hónapokat kihagyott, volt idő, hogy a gárda perifériájára is szorult. Ehhez képest most újra csapatkapitány, sőt legutóbb, a Zenyit Szankt-Petyerburg ellen ő szerezte az egyetlen német találatot a 2-1-re elveszített, mégis továbbjutást (összesítésben 5-4) érő derbin. A tapasztalt védekező középpályás értékelésében a sérüléshullámot emlegette: „Nagyon sok a hiányzónk ebben az idényben. Nem panaszkodtunk emiatt, de rengeteg energiába került pótolni a sérülteket. Mégis megmutattuk, hogy ott a helyünk Európa legjobb nyolc csapata között.”

Kehl elmondása szerint elégedetten sétált le a gyepről, s inkább elengedte a füle mellett, hogy a messze földön híres dortmundi drukkerek bizony néha pfujolással fogalmazták meg a véleményüket. Jürgen Klopp vezetőedző nem örült ennek: „Meg kell tanulnunk, hogy egy nagy siker időnként egy 2-1-es vereségben rejtőzik. Megértem a játékosaimat, amiért csalódottak voltak az elmaradt biztatás miatt.”

A csapat helyzetét nehezíti, hogy megsérült Marcel Schmelzer is, Robert Lewandowski pedig sárga lapjai miatt hiányzik majd a negyeddöntő első derbijéről. A Dortmund lengyel gólvágója ezért ambivalens érzéseket fogalmazott meg: „Nem ez volt a legjobb meccsünk, tudjuk, ennél sokkal több kell a folytatásban, de a legfontosabb az, hogy továbbléptünk a következő körbe. Ami engem illet, sajnos eltiltás elé nézek, mert sárga lapot kaptam, szerintem jogtalanul, előtte éppen velem szemben szabálytalankodtak.” Lewandowski hiánya érzékenyen érinti a dortmundiakat, hiszen az előző BL-sorozatban 13, a mostaniban pedig eddig 8 találatot szerzett.


Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.